Algemeen

Motorcrosswereld in rouw na plots overlijden Dirk Geukens

Totaal onverwacht is Dirk Geukens (57) gisteravond plotseling overleden. De voormalige Belgische kampioen 500cc voelde zich in de vooravond niet zo goed maar niemand die dit had zien aankomen. Waarschijnlijk overleed Dirk ten gevolge van hartfalen.

Ondanks een late start als motorcrosser reed de sympathieke Kempenaar een erg straf palmares bij elkaar. Geukens behaalde twee maal brons in de eindstand van het WK 500cc (1990, 1991), won o.m. twee GP’s en kwam twee keer uit voor het Belgische team in de Motocross des Nations. Vooral als Honda privé-rijder in de kleuren van Shoekonfex verwierf hij faam. In de nadagen van zijn carrière werd Geukens alsnog fabrieksrijder voor het “Husaberg Fourstroke Force” team van Joël Smets en Ludo Van Der Veken.

Jarenlang na zijn professionele afscheid maakte hij traditioneel een gesmaakt gastoptreden tijdens de motorcross van de Keiheuvel in Balen. Dirk was ook van in het begin betrokken bij Motorsport Future en bleef zich inzetten voor de motorcross. Zo begeleidde hij o.a. dorpsgenoot Jago Geerts. Hij maakte ook deel uit van het bestuur (sportvoorzitter) van KMC Mol.

Het bestuur van de BMB betuigt haar innige deelneming aan zijn familie en het bestuur van KMC Mol.

Foto en info: Mxmag.be

 

Partners

Back to top button