Supermoto

Supermoto seizoen 2020 start in Bilstain op 8 en 9 augustus

Het Belgisch kampioenschap en de BeNecup Supermoto 2020 gaat eindelijk van start en dit op zaterdag 8 en zondag 9 augustus 2020 op het Domein RDMC in Bilstain. Deze wedstrijd gaat door over 2 dagen, op zaterdag vrije trainingen en chrono, op zondag de wedstrijden. Een definitieve timing zal later, nadat we een beter overzicht hebben over het aantal rijders per categorie, gepubliceerd worden. Natuurlijk zal het verloop van deze wedstrijd ook onderworpen zijn aan de dan geldende reglementering COVID-19 !

Niet enkel de basisprincipes van ‘social distance‘, het ontsmetten van de handen, het dragen van een mondmasker, geen handen geven en omhelzingen vermijden zijn van toepassing voor deelnemers en hun begeleiders & supporters, maar ook  bijkomende regels, opgenomen in een protocol – Richtlijnen ‘Corona ‘ voor de deelnemers aan sportwedstrijden BMB-FMB en in het Bijzonder Reglement van de wedstrijd !

Heb ook het nodige respect voor de richtlijnen van de organisator (circulatieplan van rennerspark naar circuit en terug ) en de aanwijzingen van de pistecommissarissen.

Basisregels:

 • Door zijn inschrijving, onderwerpt de rijder zich aan de geldende ‘Corona‘ richtlijnen
 • Iedere rijder mag door maximum door 3 mecano's/ begeleiders vergezeld zijn !
 • Ieder niet-respect van de COVID-19 voorschriften door de rijder en / of begeleiders, kan het voorwerp uitmaken van een disciplinaire sanctie.

 Administratie en aanmelding :

Om zoveel mogelijk de uitwisseling van papieren documenten & geld te vermijden zal :

 • De aanmelding van de rijders kan enkel en is verplicht via het aanmeldformulier op de site www.fmb-bmb.be  (klik hier)
 • Het inschrijfgeld is verplicht te storten op rekening van de organisator ten laatste op 5 augustus 2020 om 23 u 59, samen met de huur van de transponder (20 EUR), indien je niet in het bezit bent van een persoonlijke transponder.
 • Een licentie 1-evenement  is verplicht aan te vragen via de applicatie http://fmb-bmb.magelan.be/
 • Geen enkele aanmelding, betaling of aanvraag van een licentie 1-evenement zal ter plaatse aanvaard worden !!!!!
 • Enkel de rijder zelf mag zich aanmelden op het wedstrijdsecretariaat. Het dragen van een mondmasker is verplicht ! Een begeleider zal de toegang tot het wedstrijdsecretariaat geweigerd worden.
 • Uitzondering voor een minderjarige rijder, deze dient vergezeld te worden door maximaal één ouder of voogd.

Het rennerspark :

Voor elke deelnemer is voldoende ruimte beschikbaar. Respecteer de onderlinge afstanden tussen de standplaatsen volgens de geldende COVID-regels !

Technische controle :

 • Enkel de rijder zelf of zijn mekanieker zijn toegestaan om de motorfiets aan te bieden bij de technische controle. Een bijkomende begeleider is niet toegelaten tijdens deze controle.
 • Uitzondering voor een minderjarige rijder, deze dient tijdens de technische controle vergezeld te worden door maximaal één ouder of voogd.
 • Het dragen van een mondmasker tijdens de technische controle is verplicht !

Het gesloten park :

 • Enkel de rijder zelf , vergezeld van maximaal 1 mekanieker / begeleider worden toegelaten in het gesloten park.
 • De mekanieker / begeleider draagt verplicht een mondmasker !

Podium & prijzengeld :

Door de geldende Covid-maatregelen is er GEEN podiumceremonie. Het prijzengeld wordt uitbetaald door storting op de rekening van de rijder !

 

Volg de regels en aanwijzingen van de organisator, zijn medewerkers en de officials nauwgezet, voor uw eigen gezondheid en die van iedereen …….Ieder niet-respect van de COVID-19 voorschriften door de rijder en / of begeleiders, kan het voorwerp uitmaken van een disciplinaire sanctie.

 

Praktische informatie ;

 • Het wedstrijdsecretariaat is uitzonderlijk verplaatst naar de ingang van het circuit ( dus niet meer in het tankstation ) – aanmeldingen enkel op zaterdag vanaf 8 uur tot 12 uur en van 13 u tot 15 u !
 • Het rennerspark is geopend vanaf vrijdag 7 augustus om 17 uur.
 • Het inschrijvingsgeld vermeld op het inschrijvingsformulier dient uiterlijk op 5 augustus 2020 om 23:59 te worden gestort op de rekening van Royal Dison Motor Club, Au Pairon 67 à 4831 Bilstain , bankrekening IBAN BE34 3480 8282 1290 – BIC BBRUBEBB met vermelding van de naam en rijnummer ! Hou rekening met een betaaltermijn van minimum 3 dagen !

Inschrijvingen, bijzonder reglement en alle wedstrijdinfo: Supermoto Bilstain 8-9/08/2020

Partners

Back to top button