Motorcross

Motocross Junior days gaan van start op 16 juli in Lille, schrijf je nu in!

Ook dit jaar organiseert de Belgische Motorrijdersbond (BMB) in samenwerking met KTM en Husqvarna Belgium de Motocross Junior Days! Iedereen in het bezit van een KTM of Husqvarna 65cc of 85cc crossmotor kan zich inschrijven voor de jeugdstage dagen onder leiding van BMB jeugdcoach Yves Devlaminck en begeleid door nog andere ervaren lesgevers. Er worden dit jaar 3 stages voorzien te beginnen op donderdag 16 juli in Lille.

Opgelet omwille van de corona regels vragen we jullie extra aandacht voor volgende punten:  de inschrijvingen voor de eerste stagedag in Lille worden afgesloten op 11 juli of vroeger indien het maximum aantal van 56 deelnemers werd bereikt. Wees er dus snel bij want deze stagedagen hebben elk jaar veel succes! Dit jaar dient ook het inschrijvingsgeld voor niet-BMB vergunninghouders (15 EUR) vooraf te worden betaald via bankoverschrijving. Inschrijvingen en betalingen ter plaatse zullen dus NIET mogelijk zijn. Bedankt voor jullie begrip hiervoor!

Diverse monitoren zullen hun ervaring en expertise delen met alle deelnemers. De stage dagen zijn toegankelijk voor zowel beginnende rijders als meer ervaren rijders. Er zal gewerkt worden met verschillende groepen per niveau. De rijders die aan de drie stage dagen deelnemen, krijgen bovendien een mooi cadeaupakket van KTM/Husqvarna met waardebonnen, motorolie, enz.

Deelname – vergunningen

De deelname is volledig gratis voor de BMB vergunninghouders (sportcompetitie en trainingsvergunningen)! Rijders die een motorcross vergunning 2020 hebben bij de motorcross bonden JMS/VLM en FPCNA kunnen met hun vergunning deelnemen voor een kleine bijdrage van 15 EUR per stage.

Opgelet, gezien de VJMO/MCLB, VMCF en AMPL bonden hun seizoen 2020 vroegtijdig hebben beëindigd en hun vergunningen hebben geschorst, zullen hun competitievergunningen niet geldig zijn.

Rijders die geen geldige vergunning hebben zullen ook kunnen deelnemen mits het onderschrijven van een BMB trainingsvergunning. Ze krijgen echter de kost ervan volledig gecompenseerd door KTM/Husqvarna waardebonnen. Met deze trainingsvergunning zullen zij bovendien een volledig jaar verzekerd kunnen trainen! Vanaf 1 juli zal je deze kunnen onderschrijven aan de half seizoensprijs. Het zal ook mogelijk zijn deze per stagedag te onderschrijven (vergunning 1 manifestatie) maar dit dient vooraf te gebeuren, minstens 3 dagen voor de stagedag, via onze digitale toepassing My FMB-BMB. Klik hier voor alle info en aanvragen van de BMB trainingsvergunning.

Praktische info:

Data & plaatsen:

 • Donderdag 16 juli : Lille (info: klik hier)
 • Donderdag 27 augustus: Genk
 • Donderdag 5 november (Herfstvakantie): Axel

Opgelet, de stagedag in Lille start met een mountainbike training in de voormiddag en de motorsessies in de namiddag. De deelnemers moeten dus ook hun eigen mountainbike meenemen!

Voor wie?:
 • BMB Vergunninghouders 65cc en jeugd
 • BMB Trainingvergunninghouders Off-road
 • Vergunning houders JMS/VLM, FPCNA
 • Niet vergunninghouders (trainingsvergunning 1 manifestatie te onderschrijven)
 • Alle rijders moeten in het bezit zijn van een KTM of Husqvarna machine. Andere merken worden niet toegelaten.
 • Buitenlandse rijders worden enkel toegelaten indien er voldoende plaatsen vrij zijn

Kostprijs:

 • BMB Vergunninghouders 65cc,  jeugd en BMB trainingsvergunninghouders (dag en jaar) : GRATIS! (te onderschrijven via de BMB toepassing (http://fmb-bmb.magelan.be/)
 • Niet-BMB vergunninghouders: 15 EUR

De betaling dient dit jaar verplicht vooraf te gebeuren voor de afsluiting van de inschrijvingen.

Hoe inschrijven?:

Er dient vooraf te worden ingeschreven per stagedag via het elektronisch inschrijvingsformulier (voor elke stagedag apart). Voor de stage in Lille op 16 juli, klik hier. De inschrijvingsformulieren voor de andere stagedagen zullen later worden gepubliceeerd. Het inschrijvingsgeld dient vooraf te worden betaald op het BMB rekeningnummer vermeld op het inschrijvingsformulier.

Je dient je eerst te registreren om toegang te hebben tot het formulier. Als je je vorig jaar al geregistreerd hebt, kan je inloggen met je gegevens van vorig jaar. Meer uitleg over hoe inschrijven; klik hier.

 

 

Partners

Back to top button