Algemeen

Nieuwe reeks kalenderaanpassingen door de Corona crisis

De huidige corona crisis heeft opnieuw tot een aantal bijkomende aanpassingen aan de BMB sport en toerkalender 2020 geleid.  De BK Endurance en de BMB Young rider Trophy snelheid in samenwerking met de Dortmunder Motorsportclub en Klassik MS op de Duitse Nurburgring (1,2 en 3 mei) werd afgelast. Ook de tweede wedstrijd van de nieuwe BMB Young rider Trophy op 29, 30 en 31 mei in Hockenheim zal niet kunnen doorgaan.  De enduro wedstrijd in het Franse Epernay voorzien op 10 mei wordt uitgesteld naar een nog te bepalen datum. 

De Belgian Endurance-cross (BEX) wedstrijd in Bergen die reeds eerder werd verplaatst naar 31 mei, werd op vraag van de lokale autoriteiten afgelast. De club kon spijtig genoeg geen nieuwe datum meer vinden omdat de hippodroom, noodzakelijk voor de parkings, niet meer beschikbaar is op een latere datum. RAMC Mons bevestigde ons wel dat de wedstrijd zeker op de kalender 2021 zal worden ingeschreven.

De KNMV en hun lokale organisator bevestigde ons ook de afgelasting van de BeNecup supermoto wedstrijd in Enter (Nederland) voorzien op 7 juni.

Tenslotte besliste het bureau van de BMB Commissie Motorrijden in de Vrije Tijd om de jaarlijkse BMB Ronde voorzien op 6 en 7 juni niet te laten plaatsvinden in 2020.

Gezien morgen (woensdag 15 april) de Nationale Veiligheidsraad bijeenkomt zullen we hopelijk meer informatie bekomen over de mogelijkheden om te kunnen organiseren in mei, juni en later. Raadpleeg dus regelmatig de BMB website en/of Facebook pagina voor de laatste updates!

– Update BMB Sportkalender 2020

– Update BMB Toerkalender 2020

 

Partners

Back to top button