Snelheid

Xavier Siméon verdedigt de kleuren van SERT in 2020

Na een succesvol eerste jaar waar de Zelos-Piloot, Xavier Siméon, ervaring opdeed bij het Yamaha Viltais team, gaat hij in 2020 een stapje verder en stapt hij over naar het prestigieuze Suzuki Endurance Racing Team (SERT) waar hij Vincent Philippe opvolgt.
 
Na zijn passages in de Superstock, Moto2 en de MotoGP, keert Xavier Siméon terug naar zijn eerste grote liefde en rijdt hij in 2020 met een moto van het SERT team. Ter herinnering, onze Zelos piloot heeft reeds in 2006 de Superstock 600 gewonnen met een d’Hamamatsu en won ook het Superstock 1000 kampioenschap in 2009.
 
Sedert enige tijd, is er een duidelijke toename van snelheidspiloten die zich mengen in het Endurance kampioenschap en die zo het EWC-kampioenschap nieuw leven komen inblazen. Hoewel de twee disciplines totaal verschillend zijn, passen de piloten zich zeer snel aan en met succes. Xavier Siméon is op dat vlak geen uitzondering en het is exact daarom dat Damien Saulnier, de nieuwe teammanager van SERT, mikt op de kwaliteiten van onze Zelos-piloot.
 
Al meer dan een jaar valt de Belgische piloot op in de EWC categorie. Zijn capaciteit om zich snel aan te passen, zijn beheersing van zijn moto en zijn gevoel voor teamwork maken hem een waardige opvolger voor Vincent Philippe binnen het officiële Suzuki team.
 
Damien Saulnier, teammanager van SERT
“De komst van Xavier Simeon in het team kondigt een geweldig seizoen aan met drie piloten die elkaar al kennen. De ervaring van Xavier in de GP is een onmiskenbare troef. Etienne, Gregg en Xavier hebben alle drie hetzelfde profiel en ik ben zeker dat hun samenwerking tot een mooie dynamiek in het SERT team kan zorgen.”
 
Xavier Siméon, Zelos piloot
“Voor mij is dit een onwaarschijnlijke kans om mij te integreren in het SERT team. Het is jaren het beste endurance team en het is vooral een gevoel van terug thuiskomen vermits Suzuki het merk is geweest dat hij mij naar het hoogste niveau heeft gebracht destijds. Ik ga mijn best doen om het gemeenschappelijk doel van het team te bereiken en dat is uiteraard wereldkampioen worden. Ik wil graag Damien Saulnier en Suzuki bedanken voor hun vertrouwen in mij en ik kan niet wachten om samen met het team en mijn nieuwe teamgenoten Gregg Black en Etienne Masson naar het circuit af te zakken.”
 
Freddy Tacheny, voorzitter van Zelos
“Het is een enorme eer voor Zelos om onze piloot officiële fabriekspiloot te zien worden bij Suzuki. Het is een nieuw en opwindend avontuur dat begint voor Xavier bij één van de meest ervaren teams in de paddock, wiens professionaliteit al lang niet meer hoeft te bewijzen gezien hun indrukwekkende palmares.”

 

Partners

Back to top button