Toerisme

Vriendschapsrit 2020 in het Duitse Nedersaksen: info en inschrijvingen

KAMC Koersel heeft het genoegen alle BMB toerrijders uit te nodigen op hun organisatie van de Vriendschapsrit in Hahnenklee (Duitsland), een deelgemeente van de stad Goslar in de Duitse deelstaat Nedersaksen. De Vriendschapsrit vindt tradioneel plaats tijdens het Hemelvaartweekend van 21 tot 23 mei 2020. Hahnenklee ligt in het Harzgebergte tussen Goslar en Osterode.
 
De Harz behelst het prachtige gebied rond het Harz massief, Duitslands meest noordelijk gelegen middengebergte met als hoogste top de 1.142 meter hoge Brocken. De streek kenmerkt zich voornamelijk door de vele riviertjes en stuwmeren die het landschap doorkruisen. Tevens heeft deze streek ook een rijke mijnbouwgeschiedenis. Her en der vind je verlaten mijnschachten die veelal nog dienst doen als museum. In sommige schachten mag je zelfs nog echt afdalen.

Ook motorrijders komen hier volop aan hun trekken. Is het niet om de vele bezienswaardigheden te bezichtigen dan wel omdat je er gewoon fabuleus kunt rijden omwille van de 1.000 bochten. De Harz ligt immers op en rond een bergmassief. Waar bergen zijn, zijn bochten. Bovendien is het gebied zo uitgestrekt dat het er in het weekend nog relatief rustig is op de weg. Tevens ben je hier in het gebied waar vroeger de scheiding was tussen Oost en West-Duitsland.

De toeristische uitstap op vrijdag zal u alvast toelaten om een stuk van deze mooie streek te ontdekken.

U kan alle info betreffende het verblijf, het programma en het inschrijvingsformulier terugvinden op de website: www.mckoersel.be alsook www.kamckoersel.be

Inschrijvingen gebeuren vanaf 4 januari maar U kan het nu al eens rustig nalezen.
 

Partners

Back to top button