E-bike

Motorsporters rijden E-MTB race op het strand van Oostende

Op 19 oktober was het strand van Oostende en Bredene het decor van de laatste demo E-Mountaibike wedstrijd dit jaar. OMS Oostende werkte samen met de lokale mountainbike club voor deze eerste E-MTB wedstrijd met zowel rijders uit de mountaibike als de motorsport wereld aan de start.

Ondermeer volgende motorsporters waagden hun kans: Jan Vlaeymans (quads), Laurent Hoffman (Belgisch kampioen Supersport in 2018), Enzo Momerency (snelheid). Ook Liam Everts was met zijn eigen E-bike van de partij alsook ex-motorcrossers Joeri Decremer, Ruben Tureluren en snelheidspiloot Steven Galens.

In totaal namen er 18 rijders deel aan de race die ongeveer 2 uren duurde. In de klasse tot 25 km/u ging de winst naar Rinus Verhelle voor Jonas Ovaere en Ben Gielen. In de klasse tot 45 km/u won Peter Defrenne voor Liam Everts.

Voor de volledige uitslag, klik hier.

Op 13 november zal een vergadering worden voorzien in de lokalen van de BMB om de E-MTB demo races 2019 te evalueren en het seizoen 2020 voor te bereiden. De creatie van E-bike kampioenschappen of cups in 2020 zal worden bestudeerd. Als u interesse heeft voor deze nieuwe discipline, hetzij als organisator hetzij als official, , neem dan contact op met het BMB secretariaat.

Foto's: OMS Oostende

 

 

Partners

Back to top button