Trial

De 62ste editie van de internationale Trial du Mont Panisel

De trial van Mont Panisel werd in 1956 gecreëerd door Jean-Claude Busine en is op 9 en 10 november al aan haar 62ste editie toe. Deze trial georganiseerd door RAMC Mons is de oudste wedstrijd in België en telt mee voor het Belgisch kampioenschap. De deelnemers moeten drie ronden van 20 kilometer afleggen waar 12 non-stop secties op hen wachten. Het parkoers leidt hen van de Terril van Ciply naar de Terril Heribus, Mesvin en vervolgens terug naar Ciply . 8 non-stop secties worden aangeboden op de terril van Ciply , 2 op de terril van  Heribus in Cuesmes en 2 in het bos van St Gobain nabij Mesvin.

Deze sport, nog te weinig bekend bij het publiek en vaak gemeden door de media, is toch zeer spectaculair.

Trial motorfietsen zijn machines met een cilinderinhoud van 50 tot 300 cc. Ze hebben geen zadel, de piloot rijdt vaak rechtstaand. De uitdaging is niet de snelheid maar wel de behendigheid. De deelnemer moet in de non-stop secties obstakels, boomstammen, rotsen, verticale muren, beklimmingen en duizelingwekkende afdalingen trotseren… Dit alles door zo weinig mogelijk de voeten op de grond te zetten. Pure show !!

Behendigheid, zelfbeheersing van rijder en motor, concentratie en evenwicht zijn de essentiële kwaliteiten die enkel kunnen worden verkregen door veel training.

Voor toeschouwers is het een gelegenheid om de nationale en internationale kampioenen te ontmoeten en te bewonderen. Een dag in de natuur met veel show voor het ganse gezin en bovendien gratis!

De inschrijvingen, het secretariaat en de prijsuitreiking vinden plaats op de terril van Ciply.

In nevenprogramme is er ook nog de wedstrijd met machines van pré '65 en op zondagnamiddag de spectaculaire 'hill climb'!

Meer info: https://www.fmb-bmb.be/nl/trial_event/trial-int-du-mont-panisel

Partners

Back to top button