Motorcross

België beste motorcross natie ter wereld na Nederland

Veel regen, wind en een zwaar zandcircuit afgelopen weekend in Assen en dan zijn de Belgen op hun best (remember Foxhill)! Het Belgisch team heeft met een zilveren medaille een ronduit schitterende prestatie neergezet tijdens de Motorcross der Naties en versloeg toplanden zoals Frankrijk, de Verenigde Staten, Australië, Groot-Brittannië enz. Nederland was zoals verwacht buiten categorie. Zij kenden deze keer geen tegenslagen en waren in eigen land en in aanwezigheid van hun Koning oppermachtig.

Een paar opmerkelijke feiten :

  • De Belgen winnen de kwalificaties op zaterdag en mogen dus als eerste naar het starthekken
  • Jago Geerts heeft motorpech in zijn eerste reeks maar neemt revanche door als beste MX2 rijder de tweede reeks te beëindigen (7de algemeen)
  • Jeremy van Horebeek start als tweede in de eerste manche en weet knap 6de te finishen en doet dit nog eens na in de slotmanche.
  • Kevin Strijbos (holeshot en tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd) weet 2 keer een geweldige inhaalrace te realiseren na een paar valpartijen. Het is door zijn opmars in de slotreeks van de 33ste naar de 11de plaats dat we eerst de Fransen en daarna de Engelsen weten achter ons te houden.

Team manager Johan Boonen was dan ook terecht erg tevreden met de prestaties van zijn rijders en de steun van de vele Belgische toeschouwers in Assen.

Negatief punt was de ronduit zwakke belangstelling van onze regionale en nationale media voor het grootste motorcross evenement ter wereld. Wielrennen overheerste weer terwijl ze er in Engeland zelfs niet in slaagden de WK wedstrijd  door de slechte weersomstandigheden steeds live in beeld te brengen en onze Belgen er maar een triestige prestatie neerzette in tegenstelling tot onze rijders in Assen. Nu in Nederland is het niet veel beter, de NOS leek niet eens aanwezig te zijn in Assen en zond de interviews met de Nederlandse rijders uit in het Engels (uitgevoerd door Youthstream). Dat was bij ons in 2012 in Lommel toch helemaal anders…

Meer info (interviews) op www.mxmag.be

Foto: mxmag

 

Partners

Back to top button