E-bike

E-Mountainbike Kluisbergen: de aftermovie

Op zaterdag 24 augustus werd in samenwerking met de Mountainbike van Vlaanderen organisatie, de derde demo race georganiseerd voor E-mountainbikes in de Hotond arena van Kluisbergen. Er stonden 20 deelnemers aan de start, 11 rijders in de tot 25 km/u klasse en 9 in de +25 km/u klasse. Er werd een volledig aparte race voorzien van 25 min. in de +25 km/u klasse gewonnen door Peter Defrenne. De rijders met E-bikes tot 25 km/u kregen 2 korte manches van 15 min. voorgeschoteld, beiden gewonnen door Jorgen Devocht.

Zowel de organisatie als de deelnemers keken tevreden terug op een geslaagd evenement. Bekijk de aftermovie via volgende link: aftermovie E-MTB Kluisbergen

Door het organiseren van test events (eerder al in Beringen en Mettet) zoeken we naar de meest aantrekkelijke wedstijdformule voor zowel rijders als toeschouwers. Zo werden in Beringen een combinatie van enduro, cross en zelfs trial formules uitgetest, in Mettet een lange race over 60 min en in Kluisbergen 2 kortere races van 15 min. Een belangrijk aspect zal de technische reglementering en de controles hierop zijn. Zo reden er in Kluisbergen in de +25 km/u een aantal E-bikes die meer leken op een motorfiets dan een elektrische fiets. De bedoeling is in de winterperiode aan een duidelijk reglement te werken, in samenwerking met de FIM, en zo trachten een volwaardige E-Mountainbike competitie te lanceren in 2020.

De laatste demo-race vindt plaats op het strand van Oostende/Bredene op zaterdag 19 oktober.Er wordt een parkoers van 12 km voorzien dat 2 keer zal moeten worden afgelegd. Meer info volgt later.

– Uitslag E-MTB race Kluisbergen 24/08/2019

 

Partners

Back to top button