E-bike

Derde E-Mountainbike race in de Hotond arena van Kluisbergen

Na de races in Beringen en Mettet gaat de volgende E-Mountainbike race door op zaterdag 24 augustus in het Oost-Vlaamse Kluisbergen. Deze wedstrijd wordt verreden in het kader van het 'Mountainbike van Vlaanderen' evenement op een uitdagend parcours op maat van e-bikes in de Hotond Arena, de put in de schaduw van de Hotondmolen die jaren terug het vaste decor was van motorcrosswedstrijden en tegenwoordig gekend is van de GP Mario De Clercq in het veldrijden.

De wedstrijd vindt plaats volgens het eliminatorprincipe: na een tijdrit over één ronde bepalen de kwalificatiewedstrijden of u doorgaat naar de troosting of naar de halve finales waarin u een gooi kan doen naar een finaleplaats. Voor deelnemers met een speed pedelec (+25 km/u – ongelimiteerd) wordt na de tijdrit een wedstrijd over dertig minuten voorzien. Spektakel gegarandeerd: korte explosieve wedstrijden, steile beklimmingen die u met een gewone fiets niet zou kunnen bedwingen, technisch bochtenwerk en enkele haalbare obstakels: we laten u het beste uit uzelf én uw e-bike halen!

Inbegrepen in het startpakket zijn niet alleen een stuurbord dat u mag houden als souvenir en de verzekering, maar onder meer ook een gratis T-shirt van het trendy merk 100%! Ook de toeschouwers worden verwend: de deelnemers kunnen op het overzichtelijke parcours het hele rondje gevolgd worden vanop ons gezellig terras. Bovendien zullen er meer dan waarschijnlijk ook verschillende bekende namen uit de motorcross, het mountainbiken en/of het veldrijden aan de start staan!

Inschrijven is nog steeds mogelijk.

Programma (onder voorbehoud)

17u00: Individuele tijdrit (1 ronde), start om de halve minuut – alle deelnemers
17u30: Wedstrijd 30 minuten – categorie +25 km/u – ongelimiteerd
18u15: Kwalificaties (2 ronden) – categorie -25 km/u
19u00: Halve finales (2 ronden) – gekwalificeerde deelnemers -25 km/u
19u30: Troosting (3 ronden) – in de kwalificaties uitgeschakelde deelnemers -25 km/u
20u00: Kleine finale (3 ronden) – verliezende deelnemers halve finales -25 km/u
20u30: Finale (3 ronden) – winnende deelnemers halve finale -25 km/u
21u00: Podiumhuldiging

Info en inschrijvingen: https://www.mountainbikevanvlaanderen.be/event/ebike/
 

Partners

Back to top button