Snelheid

BeNeLux trophy superbike: dubbel voor Sander Claessen in Assen

Tijdens de Dutch Classic op het TT circuit in Assen stonden de Superbikes aan de start van hun vierde Benelux Trophy van het seizoen. Op zaterdag verzekerde Sander Claessen zich van de pole met naast hem op de eerste startrij, Joep Overbeeke en Kevin Neyt. Het was vooral Yan Ancia die de Aprilia piloot het vuur aan de schenen legde maar meer dan in de aanvangsronden kon Ancia Claessen niks in de weg leggen.

Vooral in de openingswedstrijd vormden zich enkele duo´s die er mooie duels van maakten. Neyt en Mike Cleutjens en Davy Maes met Marnix D´Hondt vochten tot in de laatste meters. Bij de SBK´s waren de podia tweemaal hetzelfde met Claessen, Ancia, Cleutjens. Gian Bianco won tweemaal bij de SBK´s Junior voor Joeffrey Bonafede, die tijdens de Qualif op zaterdag nog een flinke highsider had gemaakt, gelukkig zonder al teveel lichamelijk letsel. Ook Maniguet kwam ten val in de eerste ronde van de slotrace waarbij de rode vlag werd getoond, de Fransman moest de race staken. Dimitri Persoons mocht bij de Junioren tweemaal op het derde trapje van het podium. Yan Ancia leidt nog steeds ruim in de Benelux Trophy en het Inter BK SBK.

Supersport

De 600cc Supersport rijders mochten met de grote broers, de SBK´s, aan de start staan. Gast–en thuisrijder Joep Overbeeke, overgekomen van de IDM, en Wouter Aelterman wonnen elk een klassement voor de SSP Benelux Trophy. In de eerste race verdween Overbeeke vooraan de race met een gebroken schakelpedaal, een pitstop zorgde dat het euvel werd verholpen maar weg was een topplaats.De andere op het SSP erepodium waren noorderburen Randy Van Hees en Rick Smits en in de tweede race Aelterman en opnieuw Smits. Bij de Junioren Supersport in het BK waren de podia identiek met winnaar Aelterman en Jonathan Lesqueux en Gregory Botty die ook tweemaal op het podium mochten. Aelterman gaat zowel in het BK SSP Junioren als in de Benelux Trophy aan de leiding, terwijl Eric Harmegnies ruim aan de leiding staat in het BK Supersport Inter.

Tekst en foto's: Jan Vermeer

Partners

Back to top button