Trial

Terugblik wereldkampioenschap trial in Comblain-au-Pont

Op 29 en 30 juni werd in Comblain-au-Pont de vierde manche van het wereldkampioenschap trial verreden. Onder een snikhete zon werden op zaterdag de kwalificaties afgewerkt om de startvolgorde van de wedstrijd te bepalen. Op zondag ging dan vanaf negen uur de eerste deelnemer van start voor de eigenlijke wedstrijd, dit terug onder een bijna moordende hitte. De zones waren van een hoge, tot heel hoge moeilijkheidsgraad wat wat zich in de uitslag vertaalde tot heel wat opgelopen strafpunten voor bijna alle deelnemers.

Onze 3 Belgische piloten die aan de start stonden in de Trial2 klasse, haalden allen de finish in deze zeer zware wedstrijd, maar konden geen rol van betekenis spelen in de uitslag. Julien Rousselle (Beta) werd 22ste, Max Mathy (TRRS) 26ste en Emile Mattheeuws (Sherco) 31ste. Ze lieten ons weten dat alle zones voor hun klasse in vergelijking met vorige jaren te hoog lag. Verder werd Danny Crosset in de Trial-E klasse met zijn een elektrische GasGas 5de.

Promotor Frédéric Flagothier leek na afloop van de wedstrijd een zeer tevreden man ookal was de publieke opkomst wellicht door de hitte iets minder als vorig jaar. 

De top drie in de vier klassen:

Trial-E
1. Cabestany Albert – GasGas
2. Kuroyama Kenichi – Yamaha
3. Tournour Gianluca – GasGas

Trial125
1. Touly Kieran – Scorpa
2. Mempoer Marco Arthur – Beta
3. Rabino Carlo Alberto – Beta

Trial2
1. Grattarola Matteo – Honda
2. Martyn Toby – Beta
3. Marcelli Gabriel – Montesa

TrialGP
1. Bou Toni – Montesa
2. Fajardo Jeroni – GasGas
3. Raga Adam – TRRS

Volgende WK manche op 13 & 14 juli in Portugal.

Tekst & foto’s: Philippe Damiens

Partners

Back to top button