Motorcross

Derde E-MTB wedstrijd op voormalig motorcross circuit van Kluisbergen

Na de demo wedstrijden voor E-mountainbikes in Beringen en Mettet, zal op zaterdag 24 augustus de derde manche plaatsvinden in Kluisbergen. De wedstrijd vindt plaats op een uitdagend parcours op maat van e-bikes in de Hotond Arena, de put in de schaduw van de Hotondmolen die jaren terug het vaste decor was van motorcrosswedstrijden en tegenwoordig gekend is van de GP Mario De Clercq in het veldrijden.

De wedstrijd vindt plaats volgens het eliminatorprincipe: na een tijdrit over één ronde bepalen de kwalificatiewedstrijden of je doorgaat naar de troosting of naar de halve finales waarin je een gooi kan doen naar een finaleplaats. Voor deelnemers met een speed pedelec (+25 km/u) wordt na de tijdrit een wedstrijd over dertig minuten voorzien. Spektakel gegarandeerd: korte explosieve wedstrijden, steile beklimmingen die je met een gewone fiets niet zou kunnen bedwingen, technisch bochtenwerk en enkele haalbare obstakels: we laten je het beste uit jezelf én je e-bike halen!

Inbegrepen in je startpakket zijn niet alleen een stuurbord dat je mag houden als souvenir en de verzekering, maar onder meer ook een gratis T-shirt van het trendy merk 100%! Ook de toeschouwers worden verwend: de deelnemers kunnen op het overzichtelijke parcours het hele rondje gevolgd worden vanop ons gezellig terras. Bovendien zullen er meer dan waarschijnlijk ook verschillende bekende namen uit de motorcross, het mountainbiken en/of het veldrijden aan de start staan!
 
Programma (onder voorbehoud)

17u00: Individuele tijdrit (1 ronde), start om de halve minuut – alle deelnemers
17u30: Wedstrijd 30 minuten – categorie +25 km/u
18u15: Kwalificaties (2 ronden) – categorie -25 km/u
19u00: Halve finales (2 ronden) – gekwalificeerde deelnemers -25 km/u
19u30: Troosting (3 ronden) – in de kwalificaties uitgeschakelde deelnemers -25 km/u
20u00: Kleine finale (3 ronden) – verliezende deelnemers halve finales -25 km/u
20u30: Finale (3 ronden) – winnende deelnemers halve finale -25 km/u
21u00: Podiumhuldiging

Verkennen is mogelijk op zaterdag 24 augustus 2019 tussen 14.00 en 16.30 uur.

Meer info:

Inschrijvingsformulier (elektronisch)

Wedstrijd reglement

– Website: https://www.mountainbikevanvlaanderen.be/event/ebike/

Partners

Back to top button