Snelheid

Benelux Trophy in Mettet: winst voor Ancia (SBK) en Aelterman (SSP)

Een mooi deelnemersveld van 20 rijders bij de Superbikes Inter en Junior stonden aan de start voor de derde race van de Benelux Trophy op het circuit Jules Tacheny in Mettet op 18 en 19 mei. Zowel op zaterdag na de eerste wedstrijd als op zondag in de herneming hetzelfde trio op het podium met Yan Ancia – Christopher Lequeux – gastrijder de Fransman Karl Croix. Lequeux probeerde even Ancia te volgen maar tegen de Limburger was geen kruid gewassen. Tweemaal Marnix D'hondt als vierde en Kevin Neyt en Cedric Fievet lieten in een race een vijfde stek noteren. Bij de Junioren zeges voor Eddy Maniguet (1-4) en Joeffrey Bonafede (2-1) en andere podiumplaatsen voor Bryan Scalais (3-3) en Dimitri Persoons (4-2).

In tegenstelling tot de SBK slechts 9 rijders aan de start in de 600cc Supersport klasse en dit vonden de rijders ook spijtig. Het waren de Junior piloten die in Mettet aan het feest waren, want slechts 1 podiumplaats kon ingenomen worden door een Inter en dat was Eric Harmegnies op zondag. Onbetwist winnaar werd Wouter Aelterman al drong Jonathan Lesceux (2-2) zeker op zondag fel aan. ook Roy Muzzoni (3-4)mocht eenmaal op het erepodium. Ook de Luxemburger Anen en Gregory Botty strandden nipt naast het podium.

Meer tekst en foto's vind je op de Facebook pagina van de Benelux trophy: https://www.facebook.com/Benelux-Trophy-768831833499949/

Tekst en foto's: Jan Vermeer

Partners

Back to top button