Trial

Start EK Trial 2019 in het Italiaanse Pietramurata

Afgelopen weekend ging het Europees Kampioenschap Trial van start in Pietramurata met 4 Belgen op de deelnemerslijst. De manche werd er verreden op het gekende ‘Off Road Park’ dat tevens dienst doet als enduro en MX terrein. Het mooie weer van de laatste dagen zorgde voor een heel stoffig en droog terrein.

Het voornaamste m.b.t. de aangelegde zones is het feit dat er overal kleine steentjes liggen en op die manier meestal heel weinig grip voorhanden is voor de rijders. Iets wat alle rijders voldoende zouden ervaren tijdens de wedstrijd.  Emile Mattheeuws en Nicolas Defourny vertegenwoordigen – net zoals vorig jaar – terug de Belgische kleuren in de ‘Junior Cup’ categorie. Gezien hun goede resultaten in vorige EK wedstrijden, waren de verwachtingen dan ook hooggespannen. Verder kwamen ook Andreas en Emile Van Thuyne aan de start in de ‘Internationalen 2’ klasse. 

Hun relaas van de wedstrijd.  Emile Mattheeuws – 8ste plaats:  'Gezien mijn ervaring op dit terrein, wist ik op voorhand dat dit geen gemakkelijke EK trial zou worden. De losse stenen die over het volledige terrein liggen, maken het heel moeilijk om de juiste grip te vinden. Ondanks mijn goede opwarming waren de eerste zones wat minder, maar vanaf zone zes reed ik vijf maal nul op rij. Spijtig genoeg sloot ik mijn eerste ronde af met nog twee maal vijf in de laatste vier zones. De tweede ronde verliep gelijkaardig op. Wegens het zeer licht aanraken van de pijltjes liep ik enkele ‘vijven’ op, zonder deze strafpunten had mijn uitslag er heel wat beter uitgezien. Hopelijk licht het terrein op het circuit van Monza voor de tweede EK proef volgende zondag me beter." 

Nicolas Defourny – 12de plaats: " Mijn dag verliep niet al te best. Ik vond de zones niet te moeilijk voor ons niveau en ze waren zeker allemaal haalbaar. De eerste zones verliepen wat minder door de stress, maar vanaf zone zes kwam ik in het juiste ritme en verging het me heel wat beter. Ik miste echter nog een pijl in één van de laatste zones en dit resulteerde in een onvoorziene extra vijf. De tweede ronde verliep wegens mijn iets mindere fysieke conditie wat minder. Om het kort samen te vatten, was het tijdens mijn tweede ronde ofwel vijf, ofwel nul. Tevreden over mijn wedstrijd ben ik dus niet echt. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd zondag aanstaande, maar wegens mijn studies moet ik eerst terug huiswaarts en kan er van wat extra oefenen spijtg genoeg geen sprake zijn. "

Volgende week tweede EK proef in Italië op het circuit van Monza.  Info:  https://www.monzanet.it/event.php?id=51

Tekst en foto's: Philippe Damiens
 

Partners

Back to top button