E-bike

Nieuw in 2019: de allereerste wedstrijden voor elektrische fietsen in België!

De markt van elektrische fietsen kende de laatste jaren een erg sterke groei. Met de support van de FIM zal de BMB in samenwerking met diverse partners de allereerste wedstrijden voor elektrische fietsen in België organiseren.

De eerste wedstrijd zal plaatsvinden in het kader van de Bikersland expo op en rondom het Circuit Jules Tacheny van Mettet op 9 juni 2019. De organisatie is in handen van de FMWB club RUMESM.

Voor de tweede wedstrijd zal worden samengewerkt met de organisatie Mountainbike van Vlaanderen. Zij zullen op 24 augustus 2019 deze wedstrijd organiseren in het kader van hun bekend mountainbike-evenement in Kluisbergen, en dat op het voormalig motorcrossterrein in de Hotond Arena.

De derde wedstrijd zal worden georganiseerd door de VMBB club KV Ostend Motor Sport samen met de plaatselijke wielerclub Beach Bikers. De exacte datum is nog niet vastgelegd maar het event zal wellicht in de maand oktober of november plaatsvinden op het strand en in de duinen van Oostende.

Wedstrijdformule

De wedstrijden zullen toegankelijk zijn voor alle bezitters van een elektrische mountainbikefiets. Er zullen 2 klassen worden voorzien: – 25 km/u en + 25 km/u. Het exacte wedstrijdformat dient nog te worden bepaald en zou op elke omloop verschillend kunnen zijn.

De bedoeling is om aan de deelnemers een uitdagend parcours aan te bieden waarbij zowel de rijtechniek als het batterijbeheer resultaatbepalend zijn. Er zal in ieder geval voor gezorgd worden dat de wedstrijden voor zowel beginnende als ervaren e-bikers toegankelijk zijn.

Promotie

De promotie van deze nieuwe discipline werd toevertrouwd aan Mountainbike.be, een platform dat alom gekend is in de mountainbike- en e-bikewereld. Zij zullen trachten e-bikeconstructeurs aan te trekken, zodat op elke wedstrijd het mogelijk is e-bikes te testen en te huren. Ook een aantal bekende motorsporters en wielrenners zullen aangetrokken worden om deel te nemen.
Meer info zal later worden gepubliceerd op de BMB-website, -Facebookpagina en de BMB-newsletter. Ook op de websites van de drie organisatoren zal alle informatie binnenkort beschikbaar zijn.

Kalender en organisatie-info:

  • 9/06 Mettet – Organisatie: RUMESM – Contactpersoon: Heikki Sermon – E-mail : heikki.sermon@circuit-mettet.be – Website: www.circuit-mettet.be
  • 24/08 Kluisbergen – Organisatie: Summerbike vzw – Contactpersoon: Peter Deconinck – E-mail: peter@mountainbikevanvlaanderen.be – Website: www.mountainbikevanvlaanderen.be
  • Okt/nov Oostende – Organisatie: KV Ostend MS – Contactpersoon: Dirk Vrijelinck – E-mail: vrijelinck.dirk@proximus.be – Website: www.ostendmotorsport.be
     

Partners

Back to top button