Motorcross

3 nieuwe motorcross wedstrijden op de BMB kalender door samenwerking met VJMO en MCLB

Dankzij een samenwerkingsakkoord tussen de regionale bonden van de BMB (VMBB en FMWB) met de VJMO en MCLB motorcross federaties komen er 3 VJMO-MCLB wedstrijden op de BMB motorcross kalender 2019 en worden de vergunningen erkend.

Wederzijdse erkenning van de vergunning

Dank zij het samenwerkingsakkoord kunnen piloten onder voorwaarden aan elkaars wedstrijden deelnemen.

In geval geen wedstrijd voorzien is op de kalender van de federatie waarbij de piloot is aangesloten, kan de piloot op vertoon van zijn vergunning deelnemen aan een wedstrijd bij de andere federatie.

Indien beide federaties wedstrijd hebben dient een afvaardiging aangevraagd te worden aan de federatie waar de piloot is aangesloten om te kunnen deelnemen in de andere federatie.

BMB vergunninghouders betalen ter plaatse naast het gewone inkomgeld ook een bijdrage van 5 EUR aan VJMO-MCLB. VJMO-MCLB vergunninghouders die deelnemen aan een BMB wedstrijd betalen hetzelfde inschrijvingsgeld als de BMB vergunninghouders.

Prijzengeld en punten zijn voorhebouden aan de organiserende federatie. Zo krijgen enkel BMB vergunninghouders BK punten en prijzengeld voor de wedstrijden ingeschreven op de BMB kalender en niet tijdens de MCLB wedstrijden. Ook MCLB piloten kunnen geen BK punten scoren of prijzengeld bekomen tijdens BMB wedstrijden.  

Drie nieuwe wedstrijden op de BMB sportkalender 2019

Naast de erkenning van elkaars vergunningen zoals hierboven vermeld, zullen er 3 VJMO-MCLB wedstrijden op de BMB kalender 2019 worden toegevoegd.

Het betreft de wedstrijden op 9 en 10 maart in Stekene, 25 en 26 mei in Wingene en 28 en 29 september in Deerlijk.

Deze wedstrijden tellen mee voor het BMB Belgisch Kampioenschap in alle BMB solo categorieën (65 en jeugd op zaterdag; beloften 125, juniors 250, juniors 500, seniors 250, seniors 500, nationalen 250, nationalen 500, inters 250 en inters 500 op zondag). De wedstrijden die meetellen voor het BK zijspannen zullen later worden bekendgemaakt.

Het sportreglement en prijzenbarema van de organiserende federatie is van toepassing. Meer info over deze wedstrijden zal later worden gepubliceerd.

Raadpleeg de nieuwe BMB motorcross kalender: http://www.fmb-bmb.be/nl/documents/kalender-motorcross

De VJMO/MCLB sportkalender vind je hier: https://www.mclb-vjmo.be/kalender
 

Partners

Back to top button