Algemeen

Kampioenenhuldiging in Orp: de foto’s

Op zaterdag 8 december werden in de goed gevulde feestzaal van Orp-le-Grand 90 BMB sportkampioenen gehudligd. De kampioenen van België in alle sportdisciplines kwamen er hun gouden medaille, beker en diploma in ontvangst nemen. Ook de medaillewinnaars van de wereld- en Europese kampioenschappen werden in de bloemetjes gezet. De jonge talenten van de Belgische teams van de motorcross Coupe de l'avenir kregen uit handen van manager Robert Gielis een mooi souvenir.

De meest gevierde piloot van de avond was uiteraard wereldkampioen zijspancross, Marvin Vanluchene samen met zijn bakkenist Ben van de Boogaart. Zij hadden hun zijspanmotor meegebracht die een centrale plaats op het podium kreeg.  Ze werden zowel voor hun wereld als Belgische titel gehuldigd. Bovendien ontving Marvin de Gouden Stuur trofee, de hoogste sportonderscheiding van de BMB. WK jeugdenduro rijder Matthew Vanoevelen kreeg de Beloftevolle jongere trofee voor zijn knappe 4de plaats in het WK enduro Youth. Hij is bovendien de eerste Belg die een wedstrijd van het WK enduro wist te winnen!

De BMB milieuprijs werd door de BMB milieucommissie toegekend aan supermoto coördinator Leslie Beys voor al zijn inspanningen om rijders en organisatoren bewust te maken van de milieuproblematiek.

Een uitzonderlijke prijs dit jaar was de Fairplay Award die toegekend werd aan de Waalse rijder Sebastien Vanbaelen voor zijn actie tijdens de Enduro wedstrijd Le Touquet waarbij hij een gevallen rijder beschermde. Sebastien had de week voordien in Andorra deze prijs van de FIM ontvangen en was trots om hem te laten zien aan alle aanwezige kampioenen.

Een bijzonder emotioneel moment tijdens de plechtigheid was de uitreiking van de titel van Belgisch Kampioen Classic Bike klasse 350cc. Deze titel werd behaald door de in Chimay overleden Britse rijder Clive Ling. Zijn twee zonen kwamen de medaille, beker en diploma namens hun vader in ontvangst nemen gevolgd door een langdurig en eervol applaus.

De avond werd afgesloten met de uitreiking van de nationale titel aan de Britse Classic Bike zijspancombinatie Clive Faulkner/Brian Robson en de kampioen Post Classic, Huw Edwards. Zij werden door diverse verkeersproblemen opgehouden maar konden nog nipt het einde van de plechtigheid halen! Dikkel proficiat aan onze Britse Belgische kampioenen!

Foto's: Rik Claeys – Serge Marlier

 

Partners

Back to top button