Enduro

Kandidaturen voor deelname aan de Zes Dagen Enduro 2019

De 94ste editie van de internationale 6 dagen Enduro zal van 11 tot 16 november 2019 plaatsvinden in de buurt van de Portugese stad Portimao (in het uiterste zuiden van Europa, 2200 km vanuit Brussel) te bereiken met een rechtstreekse vlucht van Charleroi naar Faro.

Zoals het FIM reglement vereist moeten de verschillende federaties de voorlopige inschrijvingsaanvragen in het begin van het jaar indienen (een preciese datum is nog niet vastgelegd) en een voorschot van 25% van de inschrijvingskosten betalen.

Om de best mogelijke structuur op de been te brengen moeten de rijders die willen deelnemen hetzij in het Trophy team, hetzij in het Junior team (jonger dan 23 jaar) of in een van de clubteams hun kandidatuur voor 15 januari 2019 indienen bij manager Philippe Borguet  borguetphilippe@gmail.com , +32496284045, of bij Philippe Rorive  phil.rorive@skynet.be.

Er zal vervolgens een waarborg gevraagd worden (bedrag nog niet vastgelegd). Deze waarborg wordt natuurlijk terugbetaald als uw kandidatuur niet aanvaard zou worden of in geval van annulatie binnen de door de FIM vastgelegde termijnen.

De personen die de nodige assistentie willen verlenen, worden ook verzocht contact op te nemen.

Hierbij al de eerste details:

– De dagelijkse routes zijn erg verschillend van elkaar. Tijdens de 2 eerste dagen rijden we naar het zuiden en het westen tot aan de Atlantische kust en we hopen dat deze etappes een aantal zandstroken zullen bevatten.

– De dagen 3 en 4 gaan naar het noorden, naar de Sera Monchique, en hebben een zeer verschillend karakter dan deze in het zuiden.

– Monchique is een spectaculair hoogtepunt van deze regio (900 m) en bevat rotswegen in het bos. De paddock en hoofdkwartier bevinden zich in het Autodromo   Internacional Do Algarve, naast Portimão. Het circuit van Portimão bevat belangrijke installaties die speciaal voor auto- en motosport voorzien zijn met grote paddocks en talrijke hotels in de buurt.

Dag 1 en 2: Route van de Menhir. Deze 2 dagen voorzien 4 identieke rondes met 3 uurcontroles en passage in de paddock na elke ronde.

Dag 3 en 4: Monchique Challenge. Ook 4 rondes met 3 controles per ronde en de paddock passage na elke ronde.

“Crossing the Barrocal”  De 5de dag telt 2 rondes met 3 controles per ronde plus de paddock passage na elke ronde.

De traditionele motorcross test van de 6de dag zal in Cortelha plaatsvinden.

Iedere dag zal een parkoers van 300 km bevatten. In totaal zijn er 10 specials voorzien, één per dag in de buurt van de paddock.

Partners

Back to top button