Motorcross

Stefan Everts & Thierry Klutz verzorgen de show in Congo!

Via Franck Verhoestraete werd Thierry Klutz vorig jaar een eerste keer uitgenodigd voor een (4-uurs) endurowedstrijd in Congo. Dit werd zo’n fantastische ervaring dat Thierry opnieuw ging en Stefan Everts overtuigde om mee te gaan. Het doel van hun reis: een lokaal goed doel steunen en proeven van een unieke race!

Nog nooit van de “4 uur van Lubumbashi” gehoord? Geen probleem, wij ook niet! Je komt ten slotte niet elke week in hartje Afrika. Hoewel het voor Thierry Klutzy al de tweede keer was, blijft deze wedstrijd toch een beetje een expeditie met veel geregel. Niet in het minst wat betreft verzekeringen en vaccins.

Ook de wedstrijd zelf is een flinke uitdaging aangezien je 4 uur solo rijdt in bloedhete omstandigheden. Meer dan zomaar een enduro, weliswaar met een heel mooie omloop, is de “4 Heures de L’shi” ook een sociaal project. De wedstrijd wordt immers georganiseerd door een club die sinds 2002 lokale kinderen steunt met verschillende projecten, zoals het bouwen van een school. De combinatie van het contact met een andere cultuur, het landschap en het goede doel (Mikembo) maken van dit alles een unieke ervaring. En dan hebben we het nog niet over de wedstrijd zelf!

Lees verder op mxmag.be: https://nl.motocrossmag.be/index.php/2018/11/stefan-everts-thierry-klutz-verzorgen-de-show-in-congo/

Partners

Back to top button