Motorcross

Letland wint Toekomstbeker in Baiseux

Letland is de grote overwinnaar geworden van de Toekomstbeker in Baiseux. Zij wonnen het overall landenklassement. Individuele eindoverwinningen waren er voor Mikkel Haarup (Open), Constantin Piller (85) en Janis-Markus Reisulis op de 65cc. Een Belg stond er op het podium: Paco Destercq werd derde in de 85cc waar team België tweede eindigde.

Letland won de landenklassering in de 65cc voor de Finnen en de Esten. Het team 'Coupe de l'Avenir' (team gekwalificeerd via de Interbondencup) werd vijfde, Team Belgium tiende. De zege van Piller bezorgde Duitsland de zege in de 85cc. Ze wonnen voor Team Belgium (Destercq-Lucas Coenen-Yoran Moens) en  Letland. Het team 'Coupe de l'Avenir'  werd elfde. Ierland won verrassend het landenklassement bij de Open klasse. Ze wonnen voor Denemarken en Frankrijk. Het team 'Coupe de l'Avenir' werd zesde, team Belgium kende veel pech maar finishte toch als zevende.

Individueel viel er niks te beginnen tegen Mikkel Haarup. Drie reeksen op rij gaf hij een visitekaartje af. Michael Ellis haperde wat in de eerste reeks, maar verruilde later zijn zesde plaats voor een tweede en een derde.  Yann Crnjanksi zou derde worden. Onze beste man was Gordano Natale op de zevende plaats, net voor Tim Louis.

Uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1601295
 

Partners

Back to top button