Snelheid

Superbikes zorgen voor spektakel in Colmar-berg

Afgelopen weekend vond op het testcircuit van bandenfabrikant Goodyear, in het Luxemburgse Colmar-Berg en onder een prachtige laatzomer zon, de voorlaatste wedstrijd plaats van het BK en de Benecup voor supersports-superbikes en de slotrace van de Belgian Twin Trophy plaats. Er werden twee gecombineerde races met de 600cc en de 1000cc machines verreden en dat zorgde voor vuurwerk.

Het was opnieuw propaganda voor de nationale wegrace. Vooraan prachtige duels tussen Sander Claessen, Yan Ancia en noorderbuur Mike Cleutjens met een nipte zege van Ancia voor Claessen en Cleutjens nadat verschillende malen van posities werd gewisseld. In de tweede reeks hetzelfde spektakel met opnieuw de uitslag Ancia 1, Claessen 2.  Marnix D’Hondt mocht als derde zijn beker ontvangen na een schuiver van de Nederlander.  Steven Galens werd in Colmar de verdiende Belgisch kampioen SBK Junior. Hij werd, nadat hij zich zelfs verrassend op de eerste startrij kwalificeerde, tweemaal winnaar in zijn klasse. Voor Galens wacht volgend seizoen het zwaardere werk in de Inter categorie, maar dat kon zijn blijdschap in het Groothertogdom niet temperen met zijn titel.

Heel wat duels in de 600cc klassen met in de afzonderlijke klassementen de volgende winnaars: Gregory Dewilde en Mike Ceupens bij de Inters en Eric Harmegnies en Joeri Mertens bij de Juniors.  Diezelfde Gregory Dewilde kwam zwaar te val in de slotreeks en werd lange tijd langs het parcours verzorgd. Met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis is de ‘kustjongen’ ondertussen naar  Luik gebracht en is zijn situatie stabiel te noemen. Wij wensen hem langs deze weg een spoedig herstel toe. 

Bij de twins was er ook al een beklijvend duel te zien tussen Felix Clinck en gastrijder, de Zwitser Roger Bantli. Beiden wonnen een manche en werden in de andere tweede. In de afzonderlijke klassementen van de Belgian Twin Trophy  geeft dit volgend resultaat: BTT Thunder Race1 en 2,  Berten De Klippel-Kris Steenhaut-Stephane Dissman. BTT Supertwin ook tweemaal een identiek podium met Felix Clinck-Nico Verelst-Bart Van Calster.

De BK wedstrijd op het Goodyear circuit was ondanks het gemor van de rijders op enkele vlakken, zoals de stroomvoorziening in de paddock, een aangename verschijning op de nationale kalender te noemen. En afgaand op de commentaren van officials en rijders zou deze wedstrijd wel eens een blijvertje op de Belgische kalender kunnen worden.       

Tekst & foto's: Jan Vermeer                              

Partners

Back to top button