Motorcross

Glenn Coldenhoff: Motocross Belgian Master 2018!

Aan de Kleine Gete in Orp-le-Grand werd al menig duel uitgevochten. Dat was zeker het geval in de spannende eerste manche die Kevin Strijbos won. Regerend Belgisch kampioen Dietger Damiaens maakte in Waals-Brabant al kans op de BK titel Inters 500 maar moet de champagne nog even koud houden tot Lummen.

Op papier was Glenn Coldenhoff, winnaar van de Belgian Masters op de Keiheuvel, ook vandaag topfavoriet. Oude vos Kevin Strijbos zou zijn vel echter duur verkopen! Meer zelfs de Standing Construct KTM rijder hield Coldenhoff in een bloedstollende eerste reeks af tot op het einde. Even leek ook Shaun Simpson zich nog te gaan mengen in het debat maar als het er op aan komt, draaide de wedstrijd toch uit op een thriller tussen de privé en de fabrieks KTM rijder. Uiteindelijk kwam Strijbos met minder dan een 0,5 seconde voorsprong op “the Hoff” over de finish.

Naarmate de dag vorderde kwam Wilvo-Yamaha rijder Shaun Simpson steeds beter in zijn ritme! Simpson amuseerde zich rot op de old-school omloop in Orp-le-Grand en dat bleek zeker in de tweede BK race. Deze keer zette hij Coldenhoff onder druk gedurende de hele manche en strandde op iets meer dan twee seconden. Het leek wel alsof Strijbos zich nu spaarde voor de finale want hij eindigde op ruime afstand van Harri “Iron Man” Kullas vierde. De Fin bevestigde zo zijn status als één van de meest onderschatte rijders van Europa. Ook ex Belgisch MX2 kampioen Kevin Fors onderscheidde zich in een sterk gezelschap met een knappe vijfde plaats, zijn tweede top-5 van de dag!

De strijd binnen de wedstrijd was die tussen Dietger Damiaens, de BK leider en zijn titelconcurrent Roy Sillien. Sillien moest in de aanval om zijn titelkansen te behouden tot de laatste ronde. De Mikkola Racing rijder slaagde nipt in zijn opdracht. Hoewel de gekwetste Damiaens (enkel) er alles aan deed om zijn pa een uniek verjaardagsgeschenk te bezorgen, bleef hij steken op zeven luttele punten… Over twee weken vindt de finale van het BK motorcross plaats in Lummen.

Drieëntwintig rijders stonden op het einde van de dag aan de start van de finale van de Belgian Masters.  Toen Coldenhoff geen aanstalten meer maakte om achter snelstarter Shaun Simpson aan te gaan, verzekerde die zich van winst. Kevin Strijbos deed een schitterende move op Kullas, maar schoot in de slotmeters net dat tikje speed te kort om het Coldenhoff nog lastig te maken. Glenn mag zich voor één jaar Belgische Master noemen.

Tekst: www.mxmag.be
Foto’s: Kabouter Trek

Standen kampioenschap: https://speedhive.mylaps.com/Organizations/18886/Championships

Partners

Back to top button