Classic BikeSnelheid

Racen op het circuit van Colmar-berg in Luxemburg

Voor de races op het Luxemburgse circuit in Colmar-berg dit weekend werden ondertussen al meer dan 300 Luxemburgse en Belgische deelnemers aangekondigd. Een mooi veld voor de Duitse organisator Klassik Motorsport. De eerste motorrace op het Goodyear testcircuit was er al in 1979.

De Belgen treden aan in de Superbike, Supersport, BTT Supertwin en BTT Thunder kampioenschappen evenals in het BK Classic. Zij rijden hun gekende twee reeksen binnen het Luxemburgse evenement terwijl de Luxemburgers buiten een Regularity Trophy, ingedeeld worden in een tweetakt- en viertakt Trophy evenals in meerdere gastklasses.

Bij de Belgen verwachten we ongeveer 70 deelnemers. Sander Claessen, Kenny Meersman, Davy Maes en Yan Ancia vechten voor de leiding in het BK Superbike Inter, Steven Galens is bij de Juniors goed op weg naar de titel als hij Gian Piero Bianco nog even kan afhouden, terwijl Yannick Jacops daar stevig in het zadel zit voor brons.

Bij de Supersport Inters scheiden slechts twee luttele punten Gregory Dewilde en Laurent Hoffmann in het titelgevecht, bij de Juniors heeft Tom Kohnen de beker al op zak maar voor het podium strijden nog Eric Harmegnies, Joeri Mertens, Jonathan Lesceux en misschien wel Jeremy Goosen.

Ook bij de sidecars en in de diverse Classic kampioenschappen is alles nog niet gezegd. In de Belgian Twin Trophy is de winnaar al gekend in de Supertwin maar wordt er nog gedobbeld om de Thunder titel.

Opgelet wegens te weinig aantal deelnemers, besliste de werkgroep Classic Bike van de BMB dat de Classic Bike klasse 1 (50cc/Vintage/200cc) niet zal meetellen voor het Belgisch Kampioenschap Classic Bike klasse 1. 

Meer info: http://www.fmb-bmb.be/nl/event/luxembourg-moto-classic

 
 

 

Partners

Back to top button