Snelheid

Xavier Siméon op een Ducati GP17 voor 4 wedstrijden

Xavier vervangt zijn teamgenoot Tito Rabat voor de volgende 4 wedstrijden nadat hij nog herstellend is ten gevolge van zijn zware val tijdens de vrije trainingen van de MotoGP te Silverstone.

Xavier Siméon, die afgelopen vrijdag 31 augustus zijn 29ste verjaardag vierde, kreeg het mooiste verjaardagscadeau dat iemand kan wensen. De Belgische piloot vervangt zijn teamgenoot Tito Rabat voor de volgende 4 wedstrijden (Misano, Aragon, Buriram en Montegi) nadat hij nog herstellend is ten gevolge van zijn zware val tijdens de vrije trainingen van de MotoGP te Silverstone.

De Zelos piloot stapt hierdoor over van zijn huidige moto, de Ducati Desmosedici GP16 waar hij al heel het jaar mee aan het racen is, naar de GP17 die uiteraard een update meegekregen heeft ten opzichte van zijn moto en dus performanter is.

Achter het stuur van deze machine, kan Xavier zich eindelijk meten met de andere rookies die eveneens allemaal met een GP17 rijden.

En dat de Ducati GP17 competitief is bewees Andrea Dovisiozo vorig jaar meerdere malen. De officiële Ducati piloot schreef 6 overwinningen op zijn naam en werd uiteindelijk vicewereldkampioen.
 
Freddy Tacheny, CEO Zelos: "Door omstandigheden is de Ducati Desmosedici GP17 van Tito Rabat, die we een spoedig herstel wensen, vrij gekomen. Wij zijn verheugd dat we een akkoord hebben gesloten met Ducati en Avintia zodat Xavier de volgende vier wedstrijden kan overstappen van zijn 2016 model naar de GP17 voor de volgende 4 wedstrijden."
 
Xavier Siméon, Piloot MotoGP Zelos in het team van Reale Avintia Racing: “Dit is echt een ongelofelijke opportuniteit. Ik kan Zelos niet genoeg bedanken voor hun werk maar ik wil ook graag Tito een goed herstel wensen. Ik ben zeer tevreden met deze overeenkomst en ik zal dan ook het maximale eruit proberen te halen."

Persbericht Zelos
 

Partners

Back to top button