Speedway

Internationaal deelnemersveld voor de Speedway Gouden Helm

Zondag 26 augustus organiseert SpeedwayClub Helzold alweer haar laatste evenement van het seizoen. De Gouden Helm is inmiddels een traditie in het Helzoldstadion van Heusden-Zolder en lokt grote interesse bij toeschouwers en deelnemers.

Ook dit jaar is SC Helzold erin geslaagd een deelnemersveld samen te stellen dat garant zal staan voor actie en spanning tot de laatste heat. Naast de internationale Gouden Helm klasse zullen ook de nationalen en 125cc jeugdrijders strijden in een internationale bezetting.

Voor het eerst slaagt SC Helzold erin om de Gouden Helm winnaars van de voorbije twee edities aan de start te krijgen. De Brit Max Clegg won vorig vorig jaar en in 2016 was het de Noor Lasse Fredriksen die de fel begeerde titel won. Beide heren willen maar al te graag de titel een tweede keer winnen. Makkelijk zal dat echter niet worden. Zo krijgen ze tegenstand van de snelle Tsjechen Roman Cejka en Michal Dudek. Beiden rijden ze in hun thuisland meerdere wedstrijden per week. Denemarken is een echt speedwayland en vaardigt dan ook 3 rijders af. Peter Karger, Christian Thaysen en Jannik B. Sorensen zijn zeker kanshebbers voor de finale. Doe daar nog de jonge Zweed Henrik Bergström bij en Scandinavië is goed vertegenwoordigd. Uitkijken wordt het ook naar de Roemeen Adrian Popa, nooit eerder nam er een Roemeense rijder deel in het Helzoldstadion. Australië wordt vertegenwoordigd door Josh Coyne, hij woont in Denemarken en neemt daar wekelijks deel aan de vele wedstrijden. Uiteraard ontbreken ook onze Noorderburen niet op de startlijst, voor Nederland zullen Anne Spaan en Dave Meijerink aantreden. Ook Duitsland kent twee deelnemers in de persoon van Sascha Stumpe en Dennis Helfer. Onze Franse clubrijder Xavier Muratet en de Brit David Walinger maken het 16-koppig Gouden Helm veld compleet.

In de klasse van de nationalen zien we twee landgenoten aan de start, Alessandro Boriga en Arille Servais. Nederland treedt aan met 3 jonge mannen en 1 jongedame, William Kruit, Jeffrey Sijbesma, Ferdy Gelsema en Margriet Diever. Natuurlijk ontbreekt ook de Française Audrey Dupuy niet net zoals haar landgenoot Nicolas Chansard. Voor Groot-Brittanië zien we Lee Springthorpe en Paul Chester terwijl Duitsland vertegenwoordigd wordt door Kevin Lück en Finn Loheider.

Tenslotte vallen sinds dit seizoen de talenten van de toekomst erg in de smaak. De 125cc rijders treden met 7 aan. Voor Nederland zullen we Nigel Hummel, Luca Drenthe, Delina Kruit, Nynke Sijbesma en Niek Meijerink gaan zien. Zij zullen tegenstand krijgen van de Britten Luke Harrison en Freddie Fox-Baron.

Zaterdag 25 augustus kunt U de vrije trainingen van 12 tot 17u gewoontegetrouw gratis bij wonen. De officiële training start op zondag 26 augustus om 10u, het voorprogramma vanaf 12.30u, de rijdersvoorstelling om 13.30u en de eerste heat om 13.45u.

Een entreekaarjte op zondag kost € 16, het programma en parkeren zijn gratis.

Perstekst : Nico Moors – SC Helzold

Meer info: http://www.fmb-bmb.be/nl/event/speedway-gouden-helm-2

 

Partners

Back to top button