Motorcross

Motorcross Junior Days in Lille: opnieuw een geslaagde jeugdstage

Op donderdag 19 juli vond op de Breugelheide in Lille de tweede stagedag plaats van de Motorcross Junior Days, een samenwerking tussen de BMB en KTM/Husqvarna. 57 jongeren, van beginnende tot ervaren rijders, beleefden een boeiende motorcrossdag onder de deskundige begeleiding van BMB jeugdcoach Yves Devlaminck, KTM sportmanager Joel Smets en ex-wereldkampioen Steve Ramon.

Het was een mooie zonnige dag maar gelukkig niet overdreven heet, ideaal motorcross weer! MC Lille had de omloop perfect klaargemaakt, geen tikje stof. Proficiat! In de voormiddag was er de conditietraining met de mountainbike en 's namiddags gingen de jongeren met hun KTM/Husqvarna 65cc/85cc machines de baan op. Er werd door het grote succes uiteindelijk in 4 groepen getraind waarvan steeds 2 op de omloop. Diverse oefeningen, positie op de motor, positie voetsteun, enz kwamen aan bod.

Na de verschillende sessies keerde iedereen met de glimlach , moe en voldaan terug naar huis.

We tellen al af naar de volgende en laatste stage op 30 augustus in Genk.

Dank aan Jef Leysen en zijn team van MC Lille, KTM en Husqvarna Belgium, de coaches, Robert en Magda en BMB coördinator Motorcross, Octaaf Goeman voor hun medewerking!

 

Partners

Back to top button