Snelheid

Bastien Mackels wint op Zolder en loopt de dubbele overwinning net mis

Vorig weekend (7-8/07) stelde BMB rijder Bastien Mackels en de andere rijders en teams van het IDM Superbike kampioenschap hun tenten op in Zolder voor het derde race van het kampioenschap.

Bastien had er vertrouwen in, en was tegelijk een beetje zenuwachtig. Zijn motorfiets is uitstekend, hij houdt van dit circuit, en hij wilde vooral zijn talrijke fans plezier doen. En het minste wat we kunnen zeggen is dat hij goed met de druk is omgegaan. Hij eindigt tweede na een foto finish in de eerste wedstrijd, en wint, tot groot plezier van zijn team en supporters, de tweede wedstrijd!

Bastien was vanaf de eerste vrije training snel, en zette zelfs de beste tijd neer in de tweede kwalificatie reeks.  Zijn grootste concurrent en leider in het kampioenschap Ilya Mickhalchik was 0,041 sec sneller, en kon zo vanop de pole positie vertrekken.

Na een hole shot heeft Bastien de leiding genomen tot in de laatste bocht. Ilya doet een mooi inhaalmanoeuver en ze gaan samen de laatste bocht in. Beiden remmen ze heel laat, maar Ilya is net iets sneller in het uitaccelereren en rijdt met amper 0, 025 seconden voorsprong over de finish. Onnodig te zeggen dat Bastien teleurgesteld was, maar hij heeft wraak genomen in de tweede reeks die hij met een voorsprong van meer dan 7 seconden won.  Hij heeft zijn achterstand in het kampioenschap verminderd van 19 naar 7 punten en keert dus tevreden terug naar huis.

Bastien : « Ik ben een beetje teleurgesteld over mijn resultaat in de eerste race, maar keer toch blij terug naar huis. Mijn motorfiets wordt elke wedstrijd beter, ik heb een goede feeling met de Pirelli banden, en ik voel me goed in mijn team.  Natuurlijk is het spijtig om de wedstrijd te leiden, om dan juist aan de finish ingehaald te worden, maar dat maakt ook deel uit van de race. Voor race 2 had ik me voorgenomen dat ik alles zou blijven geven tot ik minstens evenveel seconden voorsprong had dan het aantal te racen rondes. Ik weet dat Ilya snel is en alles zou doen om de achterstand in te halen. Hoewel er geen echt gevaar was, bleef ik voor de snelst mogelijke rondetijden gaan in de twee races. Dat geeft vertrouwen. Ik wil nog eens mijn team bedanken, maar zeker ook alle fans die gekomen zijn, want zonder jullie zou racen niet zo spannend zijn. »

Afspraak op 28 en 29 juli in Schleiz voor de 4de wedstrijd in het kampioenschap.
 

Partners

Back to top button