Supermoto

De 32e Superbiker in Mettet: the place to be!

Van 19 tot 21 oktober 2018 transformeert Mettet zich opnieuw tot de arena der MotorSport, meer bepaald in de discipline Supermoto. Het wordt opnieuw een uniek en ononderbroken spektakel waarbij de fans bijna óp de piste kunnen plaatsnemen, en ernaast kunnen genieten van meerdere onvergetelijke shows. De 32e Superbiker wordt nogmaals een feest om niet te missen!

Doordat de organisatoren na 31 edities nog steeds dezelfde dynamiek hebben, worden er voor de 32e editie opnieuw enkele nieuwigheden gesignaleerd, te beginnen met een nieuw logo en een nieuwe website. De website zal online zijn op 10 juli.

Het historische circuit dat een deel van het legendarische stratencircuit van Mettet ‘leent’, wordt unaniem als uniek bestempeld door zowel de piloten als het publiek, dat zéér dicht bij de actie kan plaatsnemen. Maar omdat het steeds nóg spectaculairder én technischer kan, werd voor de editie 2018 een nieuwe tunnel, een daar bijhorende nieuwe jump én een aangepaste bocht nr.2 bedacht. Het dossier omtrent dit nieuwe tracé staat nog even in wacht ter goedkeuring… "We hebben een uniek circuit in zijn genre, maar we willen het nóg exclusiever en origineler maken om de piloten en het publiek een totaalspektakel te bieden!", zegt Freddy Tacheny, de bedenker van het event.
 
Nieuwe categorie, nieuwe uitdaging

Langs de sportieve kant verschijnt een nieuwe categorie “Senior” ten tonele voor piloten vanaf 45 jaar, met eigen klassement naast de bestaande categorieën Junior (-15 jaar) en Open. De populaire afvallingsrace of ‘Course à l’Américaine’ komt na een jaartje afwezigheid terug naar de Superbiker.

De Legends gooien zich ook terug in de strijd, voor de 2e opeenvolgende keer. Ze rijden hun 2 reeksen terug op de TM 300 motoren van Zelos mét een nieuwe uitdaging: 1 reeks op het Superbiker parcours, maar dit jaar rijden ze ook 1 afvallingsrace op het nieuwe Dirt Track parcours. Laat ons verder de sensationele categorie Quads niet vergeten, alsook een demo met electrische motoren, wéér een nieuwigheid in Mettet.

Om namen van deelnemende piloten vrij te geven, is het natuurlijk nog wat te vroeg, maar traditioneel mag het publiek opnieuw een mooi en sportief gevecht verwachten tussen de Supermoto specialisten en de besten uit andere takken van de Motorsport, zoals daar zijn snelheid, motorcross, enduro,…
 
Animaties, steeds op niveau

De Superbiker biedt steeds veel te bekijken op de piste en in de paddocks, met daarbovenop ook adembenemende animaties gedurende het hele weekend. Naast de gebruikelijke en geliefde demo’s ‘Stunt’ en ‘Freestyle’, zal het publiek terug kunnen genieten van de Limbo-Biker waar iedereen kan aan deelnemen door met de motor onder een steeds lager geplaatste lat te glijden…

Maar dé grote nieuwigheid op vlak van animaties komt uit Engeland, meer bepaald van The Isle of Man: The Purple Helmets. “Tijdens een bezoek aan de TT op het eiland Man, ontdekten we deze entertainers met veel gevoel voor humor, de ‘Monty Pythons’ uit de motorwereld. Zij zorgen voor een hilarische show, geniaal en burlesque, voor iedereen tussen 7 en 77 jaar. Onze nieuwe Executive Director, Heikki Sermon, heeft hen kunnen overtuigen om deel uit te maken van de Superbiker, een première voor België. Deze show is niet te missen!”, vertelt Freddy Tacheny. De kinderen worden ook niet vergeten, voor hen wordt een kinderdorp geïnstalleerd en op het eind van het weekend een heus vuurwerk.
 
Betaalbare prijzen

De 32e Superbiker op het stratencircuit in Mettet wordt opnieuw een totaalspektakel met een toegankelijke paddock, spannende races, shows voor iedereen en een unieke atmosfeer. Voor 50€ in voorverkoop kunnen de toeschouwers een 3-daagse competitie beleven met Stunt shows, Freestyle, de Limbo-Biker en The Purple Helmets, maar daarnaast heeft het publiek ook toegang tot de parking, de paddocks, de verschillende tribunes en alle andere legendarische plekken rond het circuit.

Het accent wordt gelegd op de jongeren met gratis toegang voor de -12 jarigen, en een aangepast voorverkoop-tarief aan 30€ (40€ ter plaatse) voor de 12 – 17 jarigen. Voor 25€ krijg je 3 dagen toegang tot de camping, waar mobilhomes worden toegelaten en dewelke is uitgerust met toiletten, douches en elektriciteitsvoorzieningen.

Nieuw dit jaar is de Club Racing, dit pakket omvat parkeerplaats op de VIP parking, ongelimiteerde toegang tijdens de drie dagen en een exclusieve ‘Club Racing’ locatie op zondag met 6 drankbonnetjes en een kleine restauratie inclusief. Enkel beschikbaar in voorverkoop aan 100€ voor volwassenen, 80€ voor de 12-17 jarigen, en 50€ voor de 6-12 jarigen.

Het VIP pakket wordt wederom zeer aantrekkelijk met toegang tot de VIP parking en VIP tribune, een geprivilegieerde ruimte in het midden van alle actie met een self-service buffet en 6 drankbonnetjes. Enkel beschikbaar in voorverkoop aan 200€ voor volwassenen, 150€ voor de 12-17 jarigen, en 75€ voor de 6-12 jarigen.
 
U hebt het reeds begrepen: deze 32e editie van de Superbiker in Mettet wordt ‘The Place to Be’ voor motorliefhebbers tijdens het hele weekend van 19-20-21 oktober 2018 !
 
Voorverkoop via de website van Ticketmaster

 

Partners

Back to top button