Motorcross

Coldenhoff wint kampioenschap van Vlaanderen

Perfecte omstandigheden en geanimeerde wedstrijden zondag 27 mei voor de vijfde ronde van het BK motorcross in Gooik. Helaas moest streekrijder en favoriet Jeremy Van Horebeek verstek geven wegens de schouderblessure die hij in Teutschenthal opliep. Desondanks verzamelde  AMC De Toekomst een mooi deelnemersveld. KTM fabrieksrijder Glenn Coldenhoff (1-1) domineerde de BK Inters 500 debatten voor Shaun Simpson (2-3) en Max Anstie (4-2). Glenn Coldenhoff won ook de superfinale en mag zich zo kampioen van Vlaanderen 2018 noemen.

Bij de Inters 250 gaf coming man Jago Geerts (1-1) zijn groeiende legertje aan fans, herkenbaar aan de rode #193 T-shirts, echter waarvoor ze gekomen waren. Een sterke Micha-Boy De Waal werd tweede maar ook Geerts’ teammaat Anthony Rodriguez toonde zijn kunnen in ‘n spannende slotmanche!

Arne Dierckens/Luc Rostingt hebben de goed bezette BK Zijspannen te Gooik weten te winnen. Met een eerste en een derde plek in de heats wisten zij dagoverwinnaar te worden voor Veldman/Janssens en Vanluchene/Van den Boogaart.

Meer info op www.mxmag.be

Fotoreportage Kabouter Trek

Partners

Back to top button