Snelheid

Preview 15de RAC Trophy en 9de 4 Uren van Luik in Mettet

Alle asfaltliefhebbers worden op 26 en 27 mei verwacht op het circuit Jules Tacheny van Mettet voor de 15de editie van de RAC Trophy en de 9de uitgave van de 4 Uren van Luik. De RAC Trophy bestaat uit de sprint races in de superbike, supertwin, Yamaha R3, IPC/EVO 125 en de zijspannen terwijl de 4 uren endurance wedstrijd voorbehouden is aan de classic bikes. 

In het Belgisch kampioenschap Superbike staat Davy Maes na de eerste twee wedstrijden in Croix-en-Ternois en Hengelo aan de leiding met 25 punten voorsprong op Marnix D'hondt. Bij de Superbike juniors leidt Steven Galens voor Bjorn Pauwels. Klik hier voor de volledige  tussenstanden van het BK. Bij de supertwins heeft Bart Van Calster de leiding en in de thunder klasse Christiaan Govaerts (tussenstand Supertwins/thunder)

De tussenstand in het Belgisch Kampioenschap IPC/EVO 125 wordt na de eerste wedstrijd in Croix-en-Ternois geleid door Ludovic Landolfi voor Dimitri Persoons.

De Yamaha R3 is een promotionele jeugdklasse georganiseerd door de Nederlandse Yamaha promotor Joey Litjens. Bij de zijspannen verwachten we een interessant internationaal deelnemersveld.

Op zaterdagvoormiddag starten de oefeningen vanaf 9 uur en de eerste wedstrijden vanaf 15u30. Op zondag is de eerste race om 9u40 geprogrammeerd. Om 12u15 wordt de spectaculaire Le Mans start gegeven voor de 4 uren endurance race.

Info en programma: http://www.fmb-bmb.be/nl/race_event/rac-trophy-3

 

Partners

Back to top button