Motorcross

Vanluchene-vd Bogaart schrijven via dubbelzege Grand Prix van Tsjechië op hun naam

Afgelopen zondag vond de vijfde wedstrijd (uit een rij van twaalf)  om het WK zijspancross plaats, in het Tsjechische Kramolin, een vaste waarde op de WK kalender. De 22 jarige Belg Marvin Vanluchene trok er met zijn co-piloot Ben vd Bogaart naartoe als leider in de WK-tussenstand.

Onder zonnige en stoffige omstandigheden pakte het Belgische koppel op zaterdag reeds de pole position. Op zondag deden de WK-leiders er nog een schepje bovenop. In beide manches kwamen ze vanaf de binnenkant van het starthek als koplopers uit de eerste bocht en stonden daarna de leiding nooit meer af.  In de eerste manche kwam regerend wereldkampioen Etienne Bax na een mindere start, vanaf de zevende plaats nog terug naar plaats twee.  In de tweede heat startte Bax als tweede en beet zich vast aan het achterwiel van koploper Vanluchene.  Er ontstond een adembenemend duel waarin beide sidecars elkaar verschillende keren raakten. Vanluchene en vd Bogaart hielden echter het hoofd koel en wonnen met miniem verschil de tweede heat en uiteraard ook het dagklassement. In de WK-tussenstand tellen Vanluchene-vd Bogaart nu 32 punten voorsprong op het Nederlands-Franse koppel Hermans-Musset, die vierde werden in Kramolin.

Het WK wordt pas binnen vier weken verder gezet in Cesis (Letland) . WK-leiders Vanluchene-vd Bogaart zijn in eigen land aan het werk te zien binnen twee weken, op 27 mei tgv de internationale motorcross in het Brabantse Kester-Gooik.

Tekst & foto's: Rik Claeys

Partners

Back to top button