Enduro

Voor het eerst in het WK enduro weerklinkt de Brabançonne!

Drie Belgen, Cédric Cremer, Antoine Magain en Matthew Vanoevelen, trokken vorig weekend naar Santiago de Compostela in Spanje voor de 2de manche van het Wereldkampioenschap enduroGP. Matthew Vanoevelen ging al erg goed van start door op vrijdagavond de Supertest te winnen bij de Youth (125cc). Antoine behaalde een mooie tiende plaats bij de Juniors en Cédric Cremer werd 22ste in de EGP.

In het zware werk op zaterdag viel Matthew net naast de eerste podiumplaats. Deze was weggelegd voor de Zweed Grelsson. Antoine Magain was iets te overmoedig en beging een aantal fouten waardoor hij uiteindelijk tevreden moest zijn met een vierde plaats in zijn klasse en 9de bij de Juniors. Cédric Cremer beëindgde zijn dag op de 22ste plaats in de EGP en 9de in de E1 klasse.

Op zondag vertrokken de rijders in de regen en dat bleef de ganse dag het geval met zelfs een aantal stevige buien. 's Ochtends waren de speciales dus erg modderig maar de 2 piloten uit Nismes gingen tot het uiterste en met brio!

Er werd immers geschiedenis geschreven! Nooit eerder behaalde een Belgische piloot de eerste podiumplaats in een WK enduro. Met deze mooie zege in de categorie Youth van Matthew Vanoevelen wordt deze lacune opgevuld. Eerste podium ook voor Antoine Magain met een knappe derde plaats in de J1 klasse en 6de in het Juniors scratch klassement. Cédric kende minder geluk en moest opgeven op het einde van de tweede ronde.

Foto's en tekst: Christian Dejasse, BMB WK afgevaardigde

Partners

Back to top button