Algemeen

Nieuw boek : Circuit Floreffe, 1925 – 1956, belangrijke etappe van het Continental circus

Op 6 mei a.s. is het exact 62 jaar geleden dat de 23ste en laatste internationale race plaatsvond op het circuit van Floreffe. Gedurende 30 jaar was de driehoek Floreffe – Bois-de-Villers-Sart-Saint-Laurent – Floreffe het kader voor internationale motosport competities.

De grootste kampioenen kwamen van over het kanaal om deel te nemen aan een wedstrijd die snel een van de hoogtepunten werd van het fameuze 'Continental Circus'. Om zich deze wedstrijden als toeschouwer of buurtbewoner te kunnen herinneren moet je al een zeventiger zijn. Enkel het tragische ongeluk van de Brit Fergus ANDERSON klinkt velen nog bekend in de oren.

Zo'n belangrijk sportevenement mag niet worden vergeten. Twee gepassioneerde liefhebbers en een bevoorrechte getuige hebben samen gewerkt aan de realisatie van een kroniek van dertig jaar motorsport.

Op zondag 6 mei a.s. om 15 uur, zullen  Jean-Louis DUMONT, Jean-François LAMBERT en André LESSIRE de vruchten van hun opzoekwerk voorstellen in het lokaal van de PTJA, rue du Bourdon (N940), 2 à LESVE : « Le Circuit de Floreffe, 1925 – 1956, une étape majeure du Continental Circus », een boek van 168 pagina's rijkelijk geïllustreerd om alle motorsport liefhebbers te verleiden.

Het boek wordt verkocht aan 20,00 € (plus eventueel 8,35 € verzendingskosten) vanaf 6 mei. Het boek kan worden gereserveerd aan een promo tarief van 16,00 € te storten op bankrekeningnr. BE17 0688 9771 5021 van Balade et Culture met als mededeling « Floreffe Circus ».

Zij die hebben ingetekend kunnen hun exemplaren bekomen tijdens de voorstelling of vragen om het boek per post te verzenden mits een supplement van 8,35 €.

Partners

Back to top button