Motorcross

Motocross Junior Days: geslaagde eerste stagedag in Lierneux

Op initiatief van KTM/Husqvarna België werd eind vorig seizoen het idee geopperd om voor de 65 en 85cc een stage te organiseren in samenwerking met de BMB. Er werd een kalender met 3 stagedagen in de schoolvakanties opgesteld. De eerste stage vond plaats op 10 april in Lierneux. De 2 overigen vinden plaats in de zomervakantie in Lille op 19 juli en in Genk op 30 augustus.

Op 10 april was er voor Lierneux regen voorspeld maar niets was minder waar. De hemel was bewolkt, maar het bleef droog. Het circuit was in goede staat.

Er kwamen 38 rijders opdagen voor deze eerste stagedag. Dit was boven verwachting! De rijders kwamen uit de BMB-rangen, maar ook uit de VJMO, JMS, MC Lille, VMCF, AMPL, FPCNA,… De rijders die geen vergunning hadden, konden op voorhand een trainingsvergunning aangeschaffen, zodat de rijder toch verzekerd was. Voor BMB-ers was deelname gratis. Voor de anderen werd een kleine bijdrage gevraagd. Ook de trainingsvergunning is niet gratis. Maar… KTM en Husqvarna betaalden door middel van aankoopbons de kostprijs voor de deelname of trainingsvergunning terug. Dus in werkelijkheid was deze stage voor iedereen GRATIS !

Onder leiding van Yves Devlaminck ging de stage stipt om 10u van start met een briefing. Het uurschema werd overlopen en toegelicht. Tevens ook enkele richtlijnen qua veiligheid en respect voor de omgeving. Voor deze gelegenheid werd Yves bijgestaan door niemand minder dan MXGP-rijder en veelvuldig GP-winnaar Ken De Dycker !

Na een eerste vrije oefensessie werd er dan opgesplitst in een groep 65cc en een groep 85cc. Door Yves en Ken werden diverse technieken aangeleerd, qua insturing in de bochten, houding op de moto, gebruik van voorrem, e.d. ’s Middags werd er even gepauzeerd en trakteerde KTM/Husqvarna alle rijders op een lekkere hamburger met drankje. Na de middag werd er opnieuw in 2 groepen verder gegaan met het aanleren en verbeteren van de techniek van de rijders.

De dag werd afgesloten met een opgesplitste vrije training voor de 65 en 85 cc’s. Na de einddebriefing konden de rijders moe, maar zeker voldaan naar huis toe met een heel pak, voor de meesten, nieuwe ervaringen. De reacties van de rijders en hun entourage waren dan unaniem lovend. Iedereen gaf dan ook rendez-vous voor de volgende stage van juli in Lille.

Tekst en foto's : Robert Gielis / KTM

 

Partners

Back to top button