Snelheid

Nieuwe Dirt Track-piste in Mettet in gebruik genomen

Tijdens de openingsavond van de eerste Ladbrokes Bikersland (voorheen Festival de la Moto) op vrijdag 16 maart is de dirt-track-piste van het circuit Jules Tacheny officieel in gebruik genomen. Het is een première voor België en een extra troef voor het circuit dat daarmee het meest veelzijdige van het land wordt.
 
Mettet, de bakermat van het Supermotard-racen, organiseert in oktober de 32ste Superbiker. Die unieke wedstrijd trekt sinds het begin rijders uit de hele wereld aan. Niet de minsten: tientallen wereldkampioenen van alle categorieën zijn er aan de start gekomen en schreven mee aan de geschiedenis van het stratencircuit van de kleine Belgische gemeente Mettet.
 
Mettet, dat sinds de creatie van het permanente circuit uitgegroeid is tot het centrum van de Belgische snelheidssport, evolueert voortdurend dankzij de niet aflatende creativiteit van voorzitter Freddy Tacheny. Het was Tacheny, die ook aan de basis stond van de oprichting van een groep die jong Belgisch talent spot, niet onopgemerkt gebleven dat steeds meer GP-coureurs trainen op dirt-track-banen. Dirt-track is over komen waaien uit de Verenigde Staten. De coureurs racen er op een ovale aarden baan met supermotard-motoren zonder voorrem. Ze driften voortdurend en de hellingshoeken van hun machines zijn adembenemend.
 
Als je weet dat onze beste nationale vertegenwoordigers in de Grote Prijzen regelmatig op dirt-track-banen in het buitenland trainen, waarom dan niet zo’n baan op het circuit van Mettet creëren? Het is een extra manier om de vaardigheden van onze toekomstige kampioenen aan te scherpen. Zij moeten immers het driften onder de knie hebben, willen ze hun racemachines voor de volle 100% gebruiken.
 
De ingebruikname van de dirt-track -piste vond plaats in aanwezigheid van de burgemeester van Mettet Yves Delforge en werd gevolgd door een demonstratie door enkele ervaren rijders.

 
De voorzieningen rond de baan zullen in snel tempo afgewerkt worden met het oog op stages, oefendagen en ‘track days’ die volledig gewijd zijn aan deze technische én spectaculaire discipline. Voor degenen die dat wensen, is het mogelijk om daarvoor al het benodigde materiaal te huren dankzij de formule ‘Dirt Experience’: een 300 cc TM-motor aangepast aan het Dirt Track-racen en een volledige uitrusting (leren overall, helm, handschoenen en laarzen).
 

 

Partners

Back to top button