Snelheid

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.
 
Het seizoen 2018 begint met een vliegende start voor de Black Knights, het Belgische wegraceteam opgezet door Zelos: Sasha De Vits maakt er vanaf nu deel vanuit. De nauwelijks 16-jaar oude Belgische coureur afkomstig uit Meerbeke heeft talent te over. Sasha neemt dit seizoen niet alleen deel aan de Red Bull Rookies Cup in gezelschap van Barry Baltus, maar komt in het Kiefer Racingteam ook uit in de CEV Moto-3-races. Het seizoen 2018 kent nu al een zinderende start.

Ter herinnering, door het plotse overlijden van Stefan Kiefer vorig jaar en de lopende activiteiten in Moto2,  besluit Tony Michiels, teammanager bij DV1 Racing Campus, de zaken in handen te nemen en is er besloten om samen met Jan Luyten, reeds jaren actief als Crew Chief binnen het Moto GP circuit, de taken binnen het geplande Kiefer Moto3 project over te nemen, dit samen met KTM Racing. De rest van het team komt rechtstreeks uit de Moto2 en legt een stevige basis om dit jaar het CEV Moto3 Junior World Championship te rijden.

"De samenwerking met Zelos is een logisch gevolg want DV1 Racing Campus biedt de nodige technische ondersteuning en heeft dezelfde passie als Zelos om jonge talentvolle Belgen naar de top te brengen. Voor 2019 zijn reeds de nodige voorbereidingen lopende om tijdens de CEV weekends, een nieuw European Talent Cup DV1 team, van een Belgische bemanning te voorzien", zegt Tony Michiels.

Het Belgische wegraceteam is opgezet met het doel om onze ‘tricolore-rijders’ te ondersteunen en naar het hoogste niveau te brengen. Het spreekt dan ook vanzelf dat Zelos besloten heeft de veelbelovende Sasha De Vits een plaats te geven bij de Black Knights naast Xavier Siméon (MotoGP), Livio Loi (Moto-3) en Barry Baltus (Red Bull Rookies Cup en CEV Moto-3).
 
Door deel uit te maken van deze structuur zal Sasha kunnen profiteren van de coaching door onze aanvoerder en oud-GP-toprijder Didier de Radiguès en van gezamenlijke trainingen met Barry Baltus. Natuurlijk zal hij ook geïntegreerd worden in de evenementen van Zelos en van de Black Knights zodat deze jonge rijder zo nog meer visibiliteit geboden kan worden.
 
Het seizoen 2018 van Sasha De Vits wordt binnenkort gepresenteerd ter gelegenheid van de Race Rock Party, een fondsenwervingsavond  – een initiatief van DV1 Campus – waar de schijnwerpers gericht zullen zijn op deze nieuweling en ook op andere Belgische rijders die in andere categorieën uitkomen. Deze unieke avond vindt plaats op woensdag 7 maart in het museum Autoworld (Brussel) om 20.00 uur.

Sasha De Vits, Black Knights-piloot
"Ik ben heel trots en superblij dat ik mezelf nu ook als een Belgian Black Knight mag voorstellen! Als ik hier een quote moet aan toevoegen, vind ik deze heel erg passend: “Er bestaat geen lift naar succes, je moet er met de trap naartoe!”. Trede per trede probeer ik mijn ultieme droom van piloot in het Motor-Wereldkampioensschap te bereiken. De trap is nog hoog, maar door de toetreding bij de Black Knights ben ik onmiddellijk enkele treden hoger gebracht. Dit geeft me een bijkomende enorme motivatieboost naar het komende seizoen. Bedankt Zelos voor jullie vertrouwen in mij als piloot!"

Didier de Radiguès, Black Knights-aanvoerder
“Ik ben blij dat Sasha zich bij de Black Knights wil voegen. Ik heb hem de laatste weken leren kennen als een innemend en supergemotiveerde jongen. We zijn een groot trainingsprogramma overeen gekomen met als doel hem te helpen vooruit te gaan. Ik ben er zeker van dat Sasha de groep ook kan laten profiteren van zijn kalmte.”
 

Partners

Back to top button