Motorcross

Motorcross der Naties: Johan Boonen nieuwe manager Belgian Knights!

Johan Boonen werd gisteren door het BMB bestuur benoemd als nieuwe manager van het nationale team voor de Motorcross der Naties. Johan Boonen volgt Joel Smets op die het Belgisch team 11 jaar leidde en eind vorig jaar besliste om zijn carrière als team manager te beëindigen.

Johan Boonen was in de jaren ’80 en ’90 zelf actief in het Wereldkampioenschap motorcross met als knapste prestatie de overwinning in de Grote Prijs van België op de citadel van Namen in 1995. Johan bleef steeds actief in de motocross wereld o.a. met zijn firma DT filters. De laatste 2 jaar kwam hij aan het hoofd te staan van de organisatie van de Belgische Grote Prijs Motorcross in Lommel.

De vzw Team Belgium die door Joel Smets werd opgericht voor de promotionele omkadering van het team zal deze activiteit voortzetten met Johan als voorzitter.

Johan Boonen: “ De Belgische motorcross sport beleeft moeilijke tijden en ik wil als ex-GP rijder mijn verantwoordelijkheid opnemen. Ik deed dit al voor de Belgische Grote Prijs en toen ik hoorde dat Joel besliste om te stoppen als team manager, wou ik opnieuw samen met het team van GP Limburg mijn steentje bijdragen om de successen die hij heeft geboekt verder te zetten. België is nog steeds een groot motorcross land met momenteel 6 GP rijders waarvan een aantal met podium ambities. Een Belgisch team moet dan ook de kans krijgen haar kansen te verdedigen met als enige doel de eindzege in de meest prestigieuze motorcross wedstrijd ter wereld. ”

Olivier Rougraff, BMB voorzitter: "Ik ben uiteraard erg tevreden dat Johan met het team van GP Limburg bereid is deze zware taak van Joel over te nemen samen met de vrijwilligers van Team Belgium die hem zeker de nodige ondersteuning zullen bieden. We hebben een akkoord afgesloten voor de drie volgende edities te starten met de wedstrijd dit jaar in Redbud in de Verenigde Staten op 7 oktober 2018. Ons team heeft daar zeker de kans de titel te veroveren!”

Partners

Back to top button