Snelheid

Loris Cresson bereidt zich voor op WK Supersport

Loris Cresson zal ons land in 2018 vertegenwoordigen in het FIM Wereldkampioenschap Supersport. Ondanks hij nog maar 19 jaar oud is, heeft Loris al heel wat internationale race ervaring. Zo nam hij al deel aan o.a. het WK Moto3 Junior en het Europees Kampioenschap Supersport 600.

Vorige week op het Spaanse circuit in Jerez de la Frontera stonden de laatste ernstige tests voor Loris Cresson en zijn team Yamaha Kallio Racing op het programma, voordat er naar Australië en de openingsrace zal worden vertrokken. Voor Loris Cresson de eerste gelegenheid ook om zich te meten met de toppers uit de Moto2 en de British Superbike.

Er werd een simulatie afgewerkt van een volledige wedstrijd. De technische ploeg kon vooral zijn koersdoorzicht en volwassen aanpak appreciëren bij deze simulatie evenzeer als het werk dat er over het volledige weekend werd verzet. Het laat uitschijnen dat er voor het komende seizoen goede hoop mag gekoesterd worden op positieve resultaten.

Voor de volgende testsessies zal het team al aan de andere kant van de wereld zitten, op het circuit van Philips Island in Australië.

Partners

Back to top button