Snelheid

Einde carrière van Marc Fissette

Terwijl de start van het seizoen 2018 met rasse schreden nadert, ontvingen we eind januari een spijtig bericht uit onze nationale snelheidswereld. Terwijl hij bezig was zijn budget in orde te brengen voor een extra seizoen in het Belgisch / BeNecup kampioenschap snelheid en de 6 Uren van Spa-Francorchamps, is Marc Fissette echter genoodzaakt de handdoek in de ring te werpen.

Zonder in details te treden, zijn het privé redenen die de Suzuki-rijder ertoe bracht zijn helm aan de haak te hangen.

"Vorig seizoen moest ik zelf mijn motor aankopen om een volledig seizoen te kunnen rijden. Het vinden van budgetten wordt steeds moeilijker, ondanks de prestaties die ik heb kunnen behalen. Het is met heel veel pijn in het hart dat ik verplicht ben om deze motor te verkopen"

Op zijn 43ste heeft Marc Fissette meer dan vijfentwintig jaar erg succesvolle competities achter de rug, zowel met kleine als grote motoren. Zowel in de snelheid als in de Endurance, reed hij een erg stevig palmares bijeen met de deelname aan vele races van het Belgisch en Europees kampioenschap, en bekende wedstrijden in de rest van de wereld. Zo nam hij deel aan de Ulster Grand Prix, de North West 200, de TT op het eiland Man en de Macau GP.

Terwijl hij met een zekere tegenzin zijn carrière beëindigt, staat Marc Fissette echter nog steeds open voor unieke aanbiedingen. "Ik zal mijn materiaal warm houden voor het geval dat ik een voorstel zou krijgen om deel te nemen aan de 6 Uren van Spa, een wedstrijd die ik vorig jaar nog wist te winnen…".

Met het einde van de carrière van Marc Fissette wordt er een belangrijke pagina van de Belgische en de internationale motorsport omgedraaid.

Partners

Back to top button