Motorcross

Kalender Motorcross Belgian Masters 2018 is bekend!

KMC Mol en AMC Orp zijn de organisatoren van de Motorcross Belgian Masters 2018! Het belangrijkste nationaal motorcross kampioenschap zal beperkt worden tot 2 top wedstrijden: op 15 augustus de klassieker op de Keiheuvel in Balen en op 9 september op de ‘petite citadelle’ in Orp.

Er zullen 2 wedstrijden voorzien worden voor de Inters/Nationalen 250 (voorheen MX2) en 2 wedstrijden Inters/Nationalen 500 (voorheen MX1) die zullen meetellen voor het Belgisch Kampioenschap. De 15 beste rijders van het klassement Inters/Nationalen 500 en de 10 beste rijders van het klassement Inters/Nationalen 250 zullen samen met maximum 5 door de organisator opgeviste rijders deelnemen aan de Superfinale op het einde van de dag. Deze Superfinale zal meetellen voor het kampioenschap Belgian Masters. De kampioen zal dus de rijder zijn die het meeste punten behaald heeft over de 2 superfinales.

Er zal een overeenkomst afgesloten worden met diverse Belgische en buitenlandse GP rijders om aan beide wedstrijden deel te nemen.

Alle andere BMB solo categorieën zullen uiteraard ook strijden voor de BK punten van hun respectievelijke categorie (jeugd, beloften, juniors/seniors 250, juniors/seniors 500).

Meer info volgt later.

Partners

Back to top button