Motorcross

Coupe de l’Avenir 2017: de Belgische teams zijn gekend

Op 7 en 8 oktober vindt in Baisieux de ‘MX triple’ van Belgian Masters of Motocross, finales BK motorcross en Coupe de l’Avenir plaats. Zopas maakte BMB manager, Robert Gielis, de selectie van de Belgische teams bekend. België werd vorig jaar tweede in de kleine MXoN en wil natuurlijk graag de Coupe de l’Avenir heroveren.

De bekendmaking van de selecties van de Belgische Teams voor de Coupe de l’Avenir 2017 heeft dit jaar iets langer geduurd. Immers, tijdens hetzelfde weekend van de Coupe de l’Avenir vindt ook de laatste proef voor het Belgisch Kampioenschap plaats voor alle BMB-categorieën. Daarom zijn niet alle rijders beschikbaar om geselecteerd te worden voor de Belgian Junior Knights. Sommige rijders moeten inderdaad nog vol aan de bak om hun Belgische titel veilig te stellen. Anderen kunnen mathematisch gezien nog kampioen worden en geven er dan ook de voorkeur aan om hieraan voorrang te geven. Wij respecteren die beslissing, maar het maakt het niet eenvoudiger om een sterke selectie te maken. Wij appreciëren ook de houding van enkele andere rijders die, ondanks het feit dat zij nog niet uitgeteld zijn voor de Belgische titel of een mooie ereplaats in het kampioenschap, toch de selectie voor de Coupe de l’Avenir hebben aanvaard.

Voor volgend jaar hopen we toch dat er een oplossing uit de bus komt zodat deze moeilijke situatie zich niet meer zal voordoen.

Hierbij de selecties voor 2017:

65cc: Lucas Coenen, Sacha Coenen, Troy Verburgh

85cc: Avo Tack, Yoran Moens, Robbe Daniels

Open: Jago Geerts, Wannes Van De Voorde, Cyril Genot

Met deze 3 selecties mikken we steevast op een podiumplaats en waarom niet, op de hoogste trede

Robert Gielis,
Team manager

Foto: mxmag.be

Partners

Back to top button