Motorcross

Om deze redenen moet elke BMB vergunninghouder motorcross naar Gooik komen

Zondag 30 juli a.s. organiseert AMC De Toekomst Dworp het kampioenschap van Vlaanderen op een nieuwe omloop aan de Wijngaardbosstraat in Gooik. Deze wedstrijd telt ook mee voor het Belgische kampioenschap (alle klassen). Na in 2016 een éénmalige wedstrijd georganiseerd te hebben op de site 'Everaet' hoopt de club nu een vaste stek gevonden te hebben op de site 'Hof te Wijngaard'.

De site lijkt met een totale oppervlakte van maar liefst 13 ha inderdaad uiterst geschikt voor een internationale wedstrijd. De paddock en de parkings liggen vlakbij de omloop. Het circuit werd zoals vorig jaar uitgetekend door clubpiloten Wim Vanderheyden en Steve Ramon. Er werd gestreefd een technisch parcours te creëren maar ook aan de toeschouwers werd gedacht. Zij kunnen op elke moment genieten van een overzichtelijke omloop.

Toppers

AMC De Toekomst Dworp slaagde erin om een aantal WK toppers aan de start te krijgen. Zowel onze Belgische toppers, Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos, Ken De Dycker, Steve Ramon en junior wereldkampioen Jago Geerts als diverse buitenlanders zoals Thomas Covington (GP winnaar in 2017) en Arminas Jasikonis zullen meestrijden voor de titel van Kampioen van Vlaanderen 2017. Het kampioenschap van Vlaanderen wordt betwist door de 20 beste MX1 en 20 beste MX2 piloten van het dagklassement.

Deelnemersveld

De BMB telt momenteel iets meer als 300 motorcross vergunninghouders. Het is in de eerste plaats voor hen dat organisatoren zware inspanningen leveren om een wedstrijd op poten te zetten. AMC De Toekomst Dworp is al diverse maanden bezig om weer een top organisatie af te leveren.

Om deze redenen moet elke BMB vergunninghouder motorcross dan ook naar Gooik komen:

– Een mooie, technische omloop ontworpen door collega motorcrossers

– Een ruime paddock

– Een organisatie van top kwaliteit

– Een wedstrijd tellende voor het Vlaams én Belgisch kampioenschap

– Een centrale ligging vlakbij Brussel

– Een aanwezigheid van WK toppers in de paddock en op het circuit

– Een ruime publieke en mediabelangstelling

Bekijk alvast de reportage op de regionale TV-zender, Ringtv: klik hier

Alle: info:

– http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/kampioenschap-van-vlaanderen

www.amcdworp.be

Partners

Back to top button