Motorcross

Erik Willems meest regelmatige in Hasselt

Het zat er aan te komen en nu heeft de jonge Erik Willems ook zijn eerste BK overwinning te pakken! Willems had aan een eerste en derde plaats genoeg om Dietger Damiaens (3-2) af te houden. Robin Bakens schreef de tweede manche op zijn naam en mocht als derde mee op het podium.

De gecombineerde finale van het BK zijspannen en het solo BK  konden in Hasselt duidelijk opnieuw het publiek bekoren. Zoals we dat van MC Santi gewoon zijn, kregen de rijders daarenboven een verzorgde omloop voor de wielen geschoven.

In de eerste manche stond de rangorde even volledig op zijn kop. Axel van de Sande was op kop weg maar ging al vlug in de fout waardoor Gordano Natale kon profiteren. Tot ieders verbazing hield de Nationaal erg lang vooraan stand! Pas half koers kwam Erik Willems erover, maar dat Natale ook nog eens goed bleef aanpikken, wekte zo mogelijk nog meer verbazing. Winst dus voor Willems die met Natale op 3 seconden aan kwam. BK leider Damiaens moest alle zeilen bij zetten nadat hij in de tweede ronde, hij lag op dat moment tweede, onderuit schoof.  Dietger viel terug tot de 12de plek al wist hij nog fraai de schade te beperken door als 3de te finishen, voor MCLB gastrijder Jaimy Deleersnijder.

Twee keer moest Damiaens vandaag een inhaalrace rijden!

Ook in de tweede manche maakte Damiaens, de gedoodverfde favoriet het zichzelf moeilijk na een slechte start. Vooraan maakte Robin Bakens het mooie weer. De Oost-Vlaming stuurde zijn Kawa naar voor, nadat hij als zesde was gestart. Bakens was dan ook de snelste man in koers. Damiaens remonteerde tot de tweede plaats én snoepte in de titelstrijd twee extra punten af van Erik Willems. In de tussenstand leidt de DAM Racing KTM rijder nu met 9 punten voorsprong op Willems. Met een vierde plaats zette Axel van de Sande zijn beste resultaat van de dag neer. Natale was opnieuw de beste MX1 Nationaal, hij werd immers zesde algemeen in het wiel van 3, 4 en 5.

Hoofdrol Tomas Kohut, zege Karka Dovydas!

In de Inters MX2 klasse voerden de buitenlandse EMX250 rijders het hoge woord. Poleman Tomas Kohut (KTM Diga Junior Racing) had in Axel al laten zien dat hij helemaal hersteld is. Na een middelmatige start nam de jonge Slovaak in de eerste manche de maat van het veld en snelde onbedreigd naar de zege.

Tomas Kohut was de snelste man van de dag in de MX2,  Karka Dovydas was de meest efficiënte!

Sensatie bij de start van de tweede manche. Kohut ging er spectaculair af, maar dat inspireerde ‘m wel tot een sterk staaltje! Vanop de laatste plaats herstelde hij alsnog tot de tweede plek, al moest hij wel zijn meerdere erkennen in Karka Dovydas  (Creymert Racing) die té ver was uitgelopen. Aangezien de tweede manche de doorslag geeft, pakte de Litouwer wél de eindzege. De Deen Glenn Meier mocht als derde mee (3-4) op het podium.

Alle resultaten vind je hier

Tekst en foto's: mxmag.be

Partners

Back to top button