Motorcross

Willemsen/Bax winnen de succesvolle Belgische zijspan GP

De Nederlander Daniel Willemsen is een oudgediende in het Wereldkampioenschap motorcross zijspannen. In het Lommelse zand bewees hij gisteren (9/7) samen met zijn bakkenist Robbie Bax dat hij nog steeds tot de absolute wereldtop behoort. Met een zege in de eerste en een tweede plaats in de tweede reeks wist hij de Belgische Grote Prijs te winnen voor Etienne Bax en Nicolas Musset die de leiding van het WK overnamen van het tegenvallende duo Giraud/Mucenieks. Onze jonge landgenoot Marvin Vanluchene werd met zijn Letse bakkenist Harals Kurpnieks mooi vierde en zij bezetten nu de vijfde plaats in de WK tussenstand.

Organisator MC Maasland was erg tevreden na afloop van de GP. Hun maandelange voorbereidingen werden beloond met een mooie publieke opkomst en veel lof van de rijders en de FIM wedstrijdjury voor de goed geprepareerde omloop. Enig minpuntje was de zwakke bezetting van de MX1 support race. Slechts 8 rijders namen de moeite om gratis te komen deelnemen! Waarom de andere 200 BMB MX1 rijders hun kat stuurden? Het blijft een raadsel…

Er was trouwens ook veel media belangstelling voor dit mooie evenement. Sporza maakte een mooie reportage over Marvin Vanluchene in sportweekend, TV-Limburg volgde Kristof Santermans en een nieuwe FIM TV-productie team zorgde zelfs voor livestreaming!

Voor ons was Kabouter trek aanwezig. Geniet mee!

Partners

Back to top button