Motorcross

MC Maasland klaar voor de Grote Prijs Motorcross Zijspannen in Lommel

Als er één motorcrossclub is in België die wéét wat het is om tegenslagen te verwerken, dan is het zeker en vast MC Maasland uit Neeroeteren.  Alle details opsommen zou ons hier te ver leiden, maar juist dààrom alleen al zou elke rechtgeaarde Belgische motorcrossliefhebber komend weekend aanwezig moeten zijn in Lommel, voor de Belgische ronde om het wereldkampioenschap zijspancross 2017 :  Om MC Maasland een hart onder de riem te steken !

Na Neeroeteren (acht jaren) en Genk (acht jaren), wijkt MC Maasland  anno 2017 nog een keer noodgedwongen uit naar een nieuwe  locatie. Lommel dus.  En ze blijven niet bij de pakken zitten!

Al de ganse week werd er hard gewerkt in Lommel om het circuit perfect te prepareren voor de mondiale zijspancrossers, die u slechts één keer per jaar in eigen land aan het werk kunt zien.  En dat is dus  komend weekend !

MC Maasland zorgt dit jaar in Lommel ook dat het grote materiaal aanwezig is, zodat tussen de wedstrijden door in een mum van tijd de baan volledig kan worden gevlakt.  En uiteraard werd er ook weer gedacht aan het nodige amusement: The night of the sidecarcross met de immer gezellige rijdersvoorstelling  in de feesttent op zaterdagavond mag ook dit jaar uiteraard niet ontbreken.

En mede dankzij de schitterende resultaten van onze Belgische zijspancrossers de afgelopen jaren  – Jan Hendrickx wereldkampioen 2016 en Ben Adriaenssen vice wereldkampioen 2016 – kreeg MC Maasland gisteren het bericht dat ook VRT Sporza een filmcrew stuurt naar Lommel om er een verslag te maken van de Belgische zijspancross Grand Prix. 

En de Belgen?

Belgen en hun eigen Grand Prix.  Het gebeurt niet vaak dat het klikt. Ben Adriaenssen was de laatste winnaar in eigen land. We schrijven 2013. Als we verder terug gaan om een Belgische rijder te vinden die de home-Grand Prix won, moeten we al terug naar de vorige eeuw ! Gunther Goovaerts in Rijkevorsel, halfweg de jaren ’90 ? We durven er geen eed op doen !

Komende zondag in  Lommel is onze Jason Vandaele er in elk geval nog niet terug bij. Of toch niet om te crossen althans.

Jason Vandaele : ‘Mijn in Oldebroek opgelopen armbreuk is in principe goed hersteld, maar het is vooral mijn elleboog die me parten speelt. Het lijkt wel of er heel veel speling zit op mijn elleboog , een heel bizar gevoel.  Ik trek komende maandag, de dag na Lommel dus,   naar Antwerpen, bij professor Van Riet die een autoriteit is op dit vlak. Ook vele toptennissers komen bij hem langs.  Hopelijk weet ik dan meer.”

Jason Vandaele : “Ik had waarschijnlijk wel kunnen deelnemen hoor in Lommel, maar met welk resultaat ? Ofwel mijn arm of elleboog opnieuw pijn doen, omdat die nog niet helemaal in orde is ?  Of voorzichtig zijn en dan moeten rijden voor een vijftiende plek ?  Nee dank u,  daar zou ik zelf allerminst tevreden mee zijn.  Ik ben wel van plan om het ganse weekend als toeschouwer naar Lommel te komen, om de Belgische Grand Prix es vanaf de andere kant te bekijken.”

Wie er wél terug bij zal zijn, na zijn in Letland opgelopen polsblessure, is Kristof Santermans.  Hallo , Kristof ?

Kristof Santermans:  ‘Ik ga komend weekend in Lommel inderdaad terug van start.  De pijn in mijn pols wordt nu met de dag beter, en hopelijk komt het tegen zaterdag helemaal goed.  Eigenlijk is het nog een week te vroeg om er weer aan te beginnen, maar ja.  Met de Grand Prix van België in het voor mij naburige Lommel voor de deur, is het voor mij moeilijk om nog een weekje af te wachten hé.  We staan zaterdag in elk geval aan de start, de rest zien we wel.’

Tekst: www.sidecarcross.be

Meer info:

wedstrijdinfo

WK tussenstand

Partners

Back to top button