Snelheid

Luc Raeymaekers wint internationale Dragrace in Hoskovice

Op 6 en 7 mei heeft onze landgenoot en BMB vergunninghouder, Luc Raeymaekers, met zijn Kawasaki funnybike deelgenomen aan de eerste wedstrijd in de zwaarste klasse van hetTsjechiesche open dragrace kampioenschap, de "Competition Bikes". En hij wist op zondag de hoofdprijs in de wacht te slepen.

De kwalificaties op zaterdag werden door Raeymakers en zijn team vooral gebruikt om de motor of te stellen op de mogelijkheden die de landingsbaan in Hoskovice te bieden had.

De koppeling en de hoeveelheid ingespoten lachgas zijn daarbij belangrijke variabelen. Luc kwalificeerde als vierde in een sterk deelnemersveld van zeven rijders,  waarvan Marcus  Lauer uit Duitsland de favoriet was. Lauer ging op zaterdag iedere ronde sneller, maar had op zondagochtend problemen om de PK's op de baan te brengen.

Tijdens de eliminaties op zondagmiddag wist de goedlachse mechanieker uit Merksplas steeds de kwartmijl sneller te overbruggen dan zijn tegenstander.

En in de halve finale wist hij  favoriet Lauer te verschalken in een spannend duel. Luc reageerde sneller op de startlamp, en zijn tegenstander was gedwongen zijn hele rit de dikke achterband van de Kawa te bekijken, maar slaagde er niet in langszij te komen voor de fininsh.

De finale van de Competition Bikes ging tussen Raeymakers en Herman Jolink, de Nederlandse veteraan die al vaak succesvol was in Tsjechië, met name in de klasse supertwin topgas.

Beide rijders reden hun snelste tijd van het hele weekend in de finale. Jolink met zijn Ducati reageerde iets sneller aan de start, maar de Kawasaki was in topconditie, en passeerde Jolink al snel.

 Luc zat steeds tegen de grens van uitbreken aan, maar wist tot het einde toe grip op de baan houden, en passeerde de fininsh al na amper acht seconden!

Een beter begin van het dragrace-seizoen was haast onmogelijk.

Luc's kameraad en helper Marc Geens nam ook deel aan de wedstrijd in de klasse "Street Outlaw E.T."

Ook marc wist door te dringen tot de finale, maar moest genoegen nemen met een tweede plaats.

De volgende wedstrijd in de Czech Drag Serie is midden juli, en de kans is groot dat team Motoraey  uit België daar weer aan mee doet.

Partners

Back to top button