Trial

Talrijke Belgen aan de start van het EK trial

Op 22 en 23 april gaat in het Nederlandse Zelhem het Europees Kampioenschap trial van start. Het weekend nadien, 29 en 30 april, staat in Bilstain al de tweede EK manche op het programma. Talrijke Belgische rijders hebben zich aangemeld voor deelname aan deze twee wedstrijden.

Het EK trial wordt betwist in de klassen 'trial European Championship', 'trial Women Championship en het 'trial Youth Championship'. Daarnaast heb je nog de 'FIM Europe Junior Cup' en de Trial 'FIM Europe over 40 cup'.  Tenslotte zijn er ook nog de klasse internationalen I en internationalen II (buiten kampioenschap/klassement).

In Zelhem nemen Axel Crosset en Romain Haubrechts deel aan het 'trial Youth Championship', de klasse voor jonge talenten van 12 tot 16 jaar. Nicolas Defourny , Emile Mattheeuws, Maurin Gavage en Dieter Pletinckx vertegenwoordigen ons land in de FIM Europe Junior Cup.  Johan Herremans en Chris Vanhuffel nemen deel in de 'FIM Europe over 40 cup'.

De internationale klassen laten toe om eens te proeven van een heuse EK trial wedstrijd. Deze rijders rijden buiten klassement. De internationale I klasse is voor rijders vanaf 24 jaar en zij volgen hetzelfde tracé als de Junior cup rijders (blauwe afbakening). De internationale II klasse is voor rijders van 16 tot 39 jaar en zij volgen hetzelfde parkoers als de over 40 cup klasse (gele afbakening). In Zelhem vinden we John Lejeune, Benjamin Bigare, Andreas Van Thuyne, Emile Van Thuyne en Lander Baele terug op de deelnemerslijst.

BMB trial rijders kunnen in Bilstain deelnemen met hun nationale BMB vergunning in de internationale klassen. Als je nog niet bent ingeschreven, dien je zo snel mogelijk het FIM Europe entry form in te vullen en terug te sturen naar het BMB secreariaat.

Raadpleeg de volledige kalender, entry form en reglementering via deze link.

 

 

Check Also
Close

Partners

Back to top button