Motorcross

Tweede BK motorcross op de Heeserbergen in Lommel

Na een uiterst geslaagde BK-opener in Moerbeke-Waas is het nu tijd voor de eerste Limburgse proef van het vernieuwde BK. De nieuwe reeksindeling viel bij velen in goede smaak en het publiek werd in Moerbeke dan ook beloond met schitterende reeksen. Ook In Lommel waar de organisatie zoals traditioneel in handen is van MC Mikkola in samenwerking met AMC Evergem worden stevige reeksen voorspeld.

Het wordt trouwens het eerste dubbelprogramma van het seizoen waar de dames en de FPCNA-rijders op zaterdag hun opening van het Waalse kampioenschap gaan rijden. Ook voor de BMB-rijders zijn er categorieën voorzien in het FPCNA-programma maar de hoofdbrok komt toch op zondag waar zowel de solo’s als de zijspannen hun tweede BK-proef gaan rijden.

Vooral in de MX1-klasse werd in Moerbeke een bloedstollende race gereden en de topfavorieten als Ken De Dijcker, thuisrijder Yentel Martens, Cedric Grobben, Erik Willems en de Est Erki Kahro hebben de beste plaatsen in het kampioenschap ingenomen. In Lommel krijgen zij echter het gezelschap van Jeffrey Dewulf die op dit moment bijna alles wint waaraan hij deelneemt. Net buiten de top vijf staat ook nog Dietger Damiaens en Kristof Salaets die in Lommel altijd iets meer kunnen.

In de MX2-klasse was Jago Geerts zowat de enige Belg die vooraan kon meedraaien in de eerste BK-proef. Geerts moet dan ook zijn leiding verdedigen tegen een buitenlandse overmacht onder aanvoering van Jerre Haavisto, Hardi Roosoirg en Mark Boot. De tweede Belg in de tussenstand staat op dit moment op vijf waar de jonge Belofte Mattis Meerschout iedereen verraste in Moerbeke.

Uiteraard rijden ook de andere reeksen om de BK-punten met Thomas Delvoy als leider in de cup MX2 en Creymert-rijder Ken Craeghs in de Cup MX1-klasse. Bij de 85 cc-klasse gaat veel aandacht naar het Suzuki-team waar de nieuwe wonderboy Jett Lawrence alles en iedereen in de vernieling rijdt. Het is aan Avo Tack en Liam Everts om een antwoord te vinden op de snelheid van de man van down under. In de 125 cc-klasse tenslotte kwamen de jonge Beloften Killigan Delroeux en Wannes Van de Voorde elkaar voor het eerst tegen. Zij deelden de reekszeges waardoor ze met gelijke punten naar Lommel trekken.

Ook de zijspannen tekenen present in Lommel. Voor hen wordt het een unieke kans om ook de WK-proef voor te bereiden in de zandbak van Lommel. Vandaele/Vandenbogaert begonnen sterk aan het seizoen en het wordt benieuwd uitkijken of zij het kunnen opnemen tegen een armada van Nederlandse combinaties die hier hun WK-proef zouden komen voorbereiden. Daarenboven wordt het deelnemersveld versterkt met de combinatie Daiders/Stupelis die tevens present zullen zijn. Met Sanders/Soenens, Santermans/Daiders en Dierckens/Rostingt zit er ook flink wat Belgisch geweld in de top vijf van de tussenstand.

Het rennerspark opent de deuren op vrijdag om 18.00 uur en de FPCNA geeft het startschot op zaterdag om 08.00 uur om pas op zondagavond om 18.00 uur de BMB- race te beëindigen. De presentatie is in handen van Frank Janssen. Net zoals in Moerbeke strijden ook alle BMB-klassen opnieuw voor de holeshotpremies in iedere eerste manche.

Voor verdere info kan u steeds terecht bij Heikki Declercq op het nummer 0477/772157 of Arnold Bonnet 0475/699553.

Praktische info (timing): http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/motorcross-solo-side-car-0

 

 

TUSSENSTANDEN BK MOTORCROSS 2017

85 cc

 1. Jett Lawrence
 2. Avo Tack
 3. Liam Everts
 4. Ugo Moors
 5. Robbe Daniels
 6. Denzel Vervaet
 7. Thomas Claro
 8. Senne Hermans
 9. Junior Bal
 10. Ricardo Iacovella

125 cc

 1. Wannes Vandevoorde
 2. Killigan Delroeux
 3. Romain Delbrasinne
 4. Emilio Van Nieuwenhuyse
 5. Marnick Lagrou
 6. Chiel Van Haeren
 7. Maxim ’s Jongers
 8. Tom Trembloy
 9. Adrien Wagener
 10. Daily Van De Ketterij

Cup mx2

 1. Thomas Delvoy
 2. Jaimy Cornil
 3. Nils Van Den Bergh
 4. Lucas Derycke
 5. Steve Lambilliotte
 6. Mathieu Aerts
 7. Charly Colart
 8. Scott schadewitz
 9. Joey Verwijs
 10. Jerome Neyrinck

 

Cup mx1

 1. Ken Craeghs
 2. Alain Voermans
 3. Maxime Lurkin
 4. Dimitri Schoofs
 5. Melvin Clarinval
 6. Jonas Dockx
 7. Kim Decock
 8. Quentin Wester
 9. Diego Peirs
 10. Bo Petersen

BK MX2

 1. Jago Geerts
 2. Jerre Haavisto
 3. Hardi Roosoirg
 4. Mark Boot
 5. Mattis Meerschout
 6. Jordan Hebette
 7. Jens Heyndrickx
 8. Niki Debruyne
 9. Remi Fraikin
 10. Tallon Verhelst

BK MX1

 1. Yentel Martens
 2. Ken De Dijcker
 3. Erik Willems
 4. Cedric Grobben
 5. Dietger Damiaens
 6. Jurgen Wybo
 7. Kristof Salaets
 8. Roy Sillien
 9. Greg Smets
 10. Erki Kahro

Zijspannen

 1. Vandaele/Vandenbogaert
 2. Veldman/Vanderputten
 3. Santermans/Daiders
 4. Sanders/Soenens
 5. Dierckens/Rostingt

Partners

Back to top button